به گزارش اکوایران، جدیدترین دادههای مرکز آمار از بازار کار نشان میدهد که نسبت اشتغال در فصل پاییز کاهش یافته است. این نسبت یکی از شاخصهای مهم بازار کار برای سنجش وضعیت آن است. با توجه به اینکه در پاییز امسال نرخ بیکاری و نرخ مشارکت نیز کاهش یافته، این موضوع میتواند بیانگر وخامت بازار […]
به گزارش اکوایران، جدیدترین دادههای مرکز آمار از بازار کار نشان میدهد که نسبت اشتغال در فصل پاییز کاهش یافته است. این نسبت یکی از شاخصهای مهم بازار کار برای سنجش وضعیت آن است. با توجه به اینکه در پاییز امسال نرخ بیکاری و نرخ مشارکت نیز کاهش یافته، این موضوع میتواند بیانگر وخامت بازار کار باشد.
استان زنجان بیشترین نسبت اشتغال و همچنین نرخ مشارکت را در پاییز امسال داشته است. همچنین، نرخ بیکاری این استان نسبت به میانگین کشور پایینتر بوده و میتواند نشاندهنده این باشد که بازار کار این استان نسبت به سایر مناطق کشور از وضعیت بهتری برخوردار بوده است.
خبر مرتبط
زنگ خطر در بازار کار؛ روایتی از نقشه مشارکت ایران
اکوایران: نرخ مشارکت اکثر استانها در پاییز امسال کاهش یافته است. این امر میتوان به معنی بدتر شدن وضعیت بازار کار کشور تلقی شود.
در مقابل، استان ایلام کمترین نسبت اشتغال و نرخ مشارکت و یکی از کمترین نرخهای بیکاری را در فصل پاییز تجربه کرده که میتواند حاکی از وخیم بودن بازار کار این استان باشد.
بالاترین نسبت اشتغال در استان زنجان
بر اساس تعریف مرکز آمار، افرادی که ۱۵ سال سن و بیشتر دارند جزء جمعیت حاضر در کار محسوب میشوند. در پاییز امسال، بیش از ۶۵ میلیون نفر از جمعیت کشور شامل این دسته بودهاند. این افراد به دو گروه جمعیت فعال و غیر فعال تقسیم میشوند و جمعیت فعال شامل افراد شاغل و بیکار است. در فصل پاییز، ۲۴ میلیون و ۹۸۳ هزار نفر شاغل بودهاند. از تقسیم تعداد شاغلین به کل جمعیت حاضر در سن کار نسبت اشتغال به دست میآید که این نسبت در پاییز جاری برابر با ۳۸.۲ درصد بوده است. در مقایسه با پاییز ۱۴۰۲، نسبت اشتغال ۰.۱ واحد درصد کاهش یافته است.
بیشترین نسبت اشتغال در فصل پاییز از میان استانهای کشور متعلق به استان زنجان بوده که این نسبت برای این استان برابر با ۴۸.۱ درصد بوده است. به عبارت دیگر، در استان زنجان از هر ۱۰۰ نفری که ۱۵ ساله و بیشتر بودهاند، ۴۸ نفر شغل داشتهاند. در مقایسه با پاییز سال گذشته، نسبت اشتغال این استان افزایش داشته است. همچنین، این استان در این دوره نرخ مشارکت را داشته و نرخ بیکاری آن کمتر از میانگین کشور بوده است. این موضوع میتواند بیان کننده این باشد که این استان نسبت به سایر استانهای کشور بازار کار بهتری دارد.
در رتبه دوم، استان خراسان رضوی با نسبت اشتغال ۴۳.۳ درصد قرار دارد که مانند استان زنجان، در پاییز امسال نسبت به پاییز سال گذشته با افزایش این شاخص روبرو بوده است. سومین استان، مازندران است که در پاییز جاری نسبت اشتغالی معادل ۴۱.۹ درصد را تجربه کرده است.
یک استان غربی و شرقی در رتبههای آخر نسبت اشتغال
کمترین نسبت اشتغال در استان ایلام با ۲۹.۷ درصد ثبت شده است. به عبارت دیگر، از هر ۱۰ نفری که در این استان جزء جمعیت حاضر در سن کار بودهاند، تنها حدود ۳ نفر شغل داشتهاند. نسبت اشتغال این استان در مقایسه با سال گذشته کاهش یافته است.
در جایگاه دوم، استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد که در پاییز امسال نسبت اشتغالی معادل ۳۰.۴ درصد را تجربه کرده که نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. پس از آن، استان سیستان و بلوچستان با نسبت اشتغال ۳۱.۷ درصدی قرار دارد که نسبت به پاییز ۱۴۰۲ افزایش داشته است. این استان علاوه بر اینکه یکی از کمترین نسبتهای اشتغال و نرخ مشارکت را داشته، بالاترین نرخ بیکاری را نیز در پاییز امسال تجربه کرده که میتواند نشانگر تضعیف بازار کار این استان باشد.
خبر مرتبط
«سیستان و بلوچستان» همچنان در قله بیکاری ایران
اکوایران: بررسیها نشان میدهد نرخ بیکاری اکثر استانهای کشور در پاییز ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲ کاهش یافته، اما این به معنی بهبود بازار کار در استان های ایران نیست.
استان تهران نیز در این دوره نسبت اشتغالی معادل ۳۸.۷ درصد داشته که مقداری بالاتر از میانگین کشوری بوده است. همچنین، نسبت به پاییز سال گذشته کاهش یافته است.