کاهش هزینه تولید در بزرگترین بخش اقتصاد ایران - افق اقتصادی

کاهش هزینه تولید در بزرگترین بخش اقتصاد ایران - افق اقتصادی
پنجشنبه, ۲۷ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2025-01-16
کد خبر: 345232 |
تاریخ انتشار : ۲۷ دی ۱۴۰۳ - ۳:۲۹ |
0 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، جدیدترین داده‌های مرکز آمار نشان می‌دهد تورم تولیدکننده ماهانه و سالانه بخش خدمات کاهش یافته و روند نزولی خود را ادامه داده است. همچنین، تورم سالانه از آبان ماه از کانال ۴۰ درصد خارج شده است. از سوی دیگر، تورم نقطه به نقطه افزایش یافته است. تورم تولیدکننده چیست؟ تورم تولیدکننده یا […]

کاهش هزینه تولید در بزرگترین بخش اقتصاد ایران

به گزارش اکوایران، جدیدترین داده‌های مرکز آمار نشان می‌دهد تورم تولیدکننده ماهانه و سالانه بخش خدمات کاهش یافته و روند نزولی خود را ادامه داده است. همچنین، تورم سالانه از آبان ماه از کانال ۴۰ درصد خارج شده است. از سوی دیگر، تورم نقطه به نقطه افزایش یافته است.

تورم تولیدکننده چیست؟

تورم تولیدکننده یا پیشران تورم یکی از شاخص‌های مهم اقتصادی است که تغییرات قیمت کالاها و خدمات را در مراحل اولیه تولید و پیش از رسیدن به مصرف‌کننده نهایی اندازه‌گیری می‌کند. این شاخص نشان‌دهنده فشارهای تورمی در زنجیره تأمین است. در این میان، بخش خدمات یکی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی ایران است که بیشترین سهم را در تولید ناخالص داخلی و اشتغال دارد. اهمیت تورم تولیدکننده در بخش خدمات از آنجا ناشی می‌شود که فاصله میان تولید و مصرف در این بخش بسیار کوتاه است و معمولا تورم تولیدکننده و مصرف‌کننده خدمات بر هم منطبق می‌شوند و می‌توان تورم مصرف‌کننده این گروه را پیش‌بینی کرد.

وضعیت تورم تولیدکننده در آذر ماه

جدیدترین گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد شاخص قیمت تولیدکننده بخش‌های خدمات به ۱۲۹۶.۱ رسیده است. تورم تولیدکننده ماهانه خدمات در آذر ماه به ۱.۴ درصد رسیده است. به عبارت دیگر، میانگین قیمت دریافتی توسط ارائه‌دهندگان خدمات به ازای تولید خدماتشان در داخل کشور در آذر نسبت به آبان ۱.۴ درصد افزایش یافته است. تورم تولیدکننده ماهانه بخش خدمات در آبان ماه ۱.۶ درصد بوده و نشان از کاهش سرعت افزایش هزینه تولید در این بخش می‌دهد.

تورم سالانه نیز در آذر ماه روندی نزولی داشته و با خروج از کانال ۴۰ درصد، به ۳۸.۴ درصد رسیده است. تورم تولیدکننده سالانه بخش خدمات در آبان ماه ۳۹.۷ درصد بوده که در آذر ماه سیری کاهشی را طی کرده است. پیش از این، تورم سالانه بیش از ۴۰ درصد بوده است.

از سوی دیگر، تورم تولیدکننده این بخش نقطه به نقطه رفتار مخالفی از خود نشان داده و افزایش یافته و به ۳۵.۴ درصد رسیده است. به عبارت دیگر، قیمت دریافتی تولیدکنندگان در بخش خدمات در آذر ماه امسال نسبت به آذر سال گذشته ۳۵.۴ درصد افزایش یافته است. همچنین، تورم نقطه به نقطه این شاخص از ۳۳.۵ درصد در آبان به ۳۵.۴ درصد در آذر ماه رسیده است. 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید