تکلیف بودجه‌ای مجلس به دولت برای ثبات نرخ ارز - افق اقتصادی

تکلیف بودجه‌ای مجلس به دولت برای ثبات نرخ ارز - افق اقتصادی
یکشنبه, ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-05-11
کد خبر: 343674 |
تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۳:۳۱ |
48 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران،‌ نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز و در جریان بررسی گزارش کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۴، برای رفع ایرادات شورای نگهبان با الحاق و اصلاح چند بند به تبصره یک بودجه موافقت کردند. الزامات دولت برای تثبیت نرخ ارز ۱. انعقاد پیمان‌های پولی دوجانبه با کشورهای هدف و حذف ارز […]

تکلیف بودجه‌ای مجلس به دولت برای ثبات نرخ ارز

به گزارش اکوایران،‌ نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز و در جریان بررسی گزارش کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۴، برای رفع ایرادات شورای نگهبان با الحاق و اصلاح چند بند به تبصره یک بودجه موافقت کردند.

الزامات دولت برای تثبیت نرخ ارز

۱. انعقاد پیمان‌های پولی دوجانبه با کشورهای هدف و حذف ارز واسطه، با اولویت کشورهایی که بیشترین سهم تجارت خارجی ایران را دارند.

۲. ارائه مشوق‌های صادراتی برای صادرات خرد مانند محصولات کشاورزی، صنایع دستی و صنایع دانش‌بنیان بر اساس آئین‌نامه‌ای که بانک مرکزی و وزارت صمت تنظیم و هیأت وزیران تأیید می‌کند.

۳. طراحی ابزارهایی همچون ایجاد حساب‌های سپرده ارزی و انتشار اوراق ارزی برای جذب ارزهای در اختیار مردم و به‌کارگیری آن در رونق اقتصادی طبق دستورالعمل بانک مرکزی.

اصلاح بند (ک)

در راستای بند «پ» ماده (۱۷) قانون برنامه هفتم، اگر سازمان امور مالیاتی کشور در شش‌ماهه اول تا پایان شهریور یا در شش‌ماهه دوم تا ۲۷ اسفند، بیش از ۱۰۰ درصد درآمدهای مالیاتی مصوب در جدول شماره (۵) را وصول کند، مازاد درآمدها به سرجمع منابع مالیاتی و مصارف افزوده و به‌طور کامل تخصیص داده می‌شود.

۵۰ درصد این مازاد درآمدها صرف طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای در همان استان، با اولویت مناطق محروم، و۵۰ درصد دیگر برای طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای در سایر استان‌ها، با اولویت مناطق محروم، توزیع می‌شود.

رعایت قوانین مربوطه، مانند ماده (۲۳) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲)، الزامی است. سازمان امور مالیاتی موظف است هر سه ماه یک بار گزارش عملکرد توزیع مازاد درآمدها را به کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ارائه دهد.

بند الحاقی ۲

دولت مکلف است، علاوه بر عوارض وارداتی، ۱۰۰ درصد وجوه حاصل از این منابع را به حساب‌هایی واریز کند که به صورت مساوی در اختیار موارد زیر قرار گیرد:

سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران

سازمان بسیج مستضعفین

سازمان تبلیغات اسلامی

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری

این منابع باید برای حمایت از تولید بازی‌های رایانه‌ای و ساخت فیلم‌های سینمایی پویانمایی صرف شود. دستگاه‌های مذکور موظفند گزارش عملکرد این بند، شامل نحوه هزینه‌کرد اعتبارات و آمار پروژه‌های مورد حمایت، را هر شش ماه به کمیسیون فرهنگی مجلس ارسال کنند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید