نحوه محاسبه حق بیمه ناشی از اصلاح عناوین شغلی اعلام شد - افق اقتصادی

نحوه محاسبه حق بیمه ناشی از اصلاح عناوین شغلی اعلام شد - افق اقتصادی
سه شنبه, ۱۸ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2025-01-07
کد خبر: 340351 |
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۳ |
18 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، در روزهای اخیر بخشنامه شماره ۱۷۷۷ سازمان تامین اجتماعی که درخصوص نحوه اصلاح عناوین شغلی صادر شده بود اصلاح شد. به موجب این بخشنامه، مقرر شده بعد از بررسی موضوع اصلاح عنوان شغلی در کمیته احتساب سابقه در صورتی که تغییر عنوان شغلی، موجب تغییر در دستمزد شخص شود، واحدهای وصول حق بیمه در شعب مکلفند با اعمال […]

نحوه محاسبه حق بیمه ناشی از اصلاح عناوین شغلی اعلام شد

به گزارش اکوایران، در روزهای اخیر بخشنامه شماره ۱۷۷۷ سازمان تامین اجتماعی که درخصوص نحوه اصلاح عناوین شغلی صادر شده بود اصلاح شد. به موجب این بخشنامه، مقرر شده بعد از بررسی موضوع اصلاح عنوان شغلی در کمیته احتساب سابقه در صورتی که تغییر عنوان شغلی، موجب تغییر در دستمزد شخص شود، واحدهای وصول حق بیمه در شعب مکلفند با اعمال افزایش و تغییر دستمزد در کارگاه، مابه التفاوت مبلغ حق بیمه ناشی از اصلاح عنوان شغلی را از کارفرما وصول کنند. در خصوص نحوه بررسی نیز مقرر شده که بر اساس موارد زیر اقدام شود:

خبر مرتبط

افزایش مقرری این گروه از کارگران/ جزئیات نامه مهم درباره بیمه تکمیلی

اکوایران: ریاست معدن معدنجو در نامه‌ای از افزایش مقرری ۱۰ میلیون تومانی مصدومان حادثه این معدن به ۱۵ میلیون تومان خبر داد.

۱. بررسی و رعایت تناسب نوع شغل با فعالیت کارگاه و همچنین مبلغ دستمزد پرداختی شغل مندرج در لیست (ضمن بروزرسانی مبلغ پرداختی با احتساب ضریب افزایش سنواتی) با مبلغ دستمزد شغل انتخابی در لیست‌های جاری همان کارگاه.

۲. طرح طبقه‌بندی مشاغل معتبر و قانونی آن کارگاه

۳. رعایت دستمزد مقطوع در کارگاه‌های مشمول دستمزد مقطوع

۴. استعلام دستمزد از مراجع صنفی مربوطه در خصوص کارگاه‌های فاقد دستمزد مقطوع و طرح طبقه‌بندی مشاغل.در مواردی که کارگاه فاقد دستمزد مقطوع و یا طرح طبقه‌بندی مشاغل است، در صورت ارائه اسناد مالی معتبر و متقن از سوی کارگر یا کارفرما مراتب در احراز و تعیین مبلغ مابه التفاوت مدنظر قرار گیرد.

به منظور محاسبه مبلغ مابه التفاوت مورد نظر لازم است واحدهای وصول حق بیمه ضمن اخذ ریز اطلاعات لیست‌های ارسالی کارفرما از سیستم نسبت به تعیین دستمزد ماخذ پرداخت حق بیمه همان شغل یا شغل مشابه در کارگاه موردنظر و محاسبه مبلع حق بیمه دوره مورد درخواست با رعایت کلیه موارد بند ۳ و به‌روز رسانی مبلغ حق بیمه پرداختی دوره مربوطه اقدام کند. 

وضعیت آرای صادر شده

از سوی دیگر، موضوع آرای قطعی صادره از سوی دیوان عدالت نیز مورد توجه است و  این آرا نیز لازم‌الاجرا بوده و به محض ابلاغ به سازمان تامین اجتماعی باید در فرایند اجرا قرار گیرد در خصوص آرای مذکور نیازی به بررسی موضوع در کمیته‌های احتساب سابقه نبوده و صرفا اقدامات لازم به منظور محاسبه مابه‌التفاوت مبلغ حق بیمه ناشی از اصلاح شغل در صورت احراز مطابق بند ۳ صورت خواهد پذیرفت.

به گزارش اکوایران، ماده ۱۰ قانون کار این الزام را برای کارفرما درنظر گرفته که نوع کار یا حرفه یا وظیفه‌ای که کارگر مشغول به آن است را از همان ابتدا در قرارداد کار، به نحو صحیح و دقیق درج کند.به موجب ماده ۱۴۸ قانون کار نیز کارفرما موظف به بیمه کردن کارگران واحد خود است و ماده ۱۵۷ این قانون، رسیدگی به هرگونه اختلاف فردی بین کارفرما و کارگر یا کارآموز را که ناشی از اجرای قانون کار باشد در صلاحیت هیات‌های تشخیص و حل اختلاف اداره کار می‌داند.

نحوه وصول مابه‌التفاوت حق‌بیمه ناشی از «اصلاح عناوین شغلی» از کارفرمایان

بر اساس گزارش ایسنا، طبق مفاد تبصره ۴ ماده ۱۶ قانون جدید دیوان عدالت اداری، تمامی دستگاه‌ها ملزم به پاسخگویی به درخواست مخاطبان خود ظرف مدت سه ماه شده‌اند و در این راستا نیز سازمان تامین اجتماعی ضمن بازبینی فرآیند مربوطه به نحوی ضوابط را تسهیل کرده است که اصلاح عناوین شغلی طی «درخواست» از سوی بیمه‌شده به سازمان تامین اجتماعی ارسال شده و سازمان مکلف به بررسی و پاسخگویی به آن خواهد بود.

ابراهیم کشاورز در این باره به ایسنا می‌گوید: باتوجه به اینکه «عنوان شغلی» هر فرد با «میزان دستمزد» وی ارتباط مستقیم دارد، لذا در برخی موارد مشاهده می‌شود که تغییر عنوان شغلی موجب ایجاد اختلاف دستمزد برای شخص در همان کارگاه می‌شود، در این صورت مابه‌التفاوت مبلغ حق بیمه دستمزد شغل مورد ادعا (درخواست) و شغل قبلی که کارفرما در لیست ارسالی درج کرده با لحاظ رشد دستمزدها و نحوه تغییر شغل محاسبه می‌شود که در این راستا و به جهت ایجاد وحدت رویه و شفافیت در نحوه اقدام واحدهای اجرایی، دستور اداری مربوطه در مورخ ۲۷ آذرماه توسط اداره کل نامنویسی و حساب‌های انفرادی صادر شده و تدابیری اتخاذ شده است تا در صورت اعتراض کارفرمایان به بدهی محاسبه شده، مراتب در هیات‌های تشخیص مطالبات، بررسی و در صورت احراز ایراد در اقدامات انجام شده، بدهی اصلاح شده و یا اینکه بدهی محاسبه شده با رعایت ضوابط سازمان تقسیط شود.

به گفته وی، در صورت تقسیط و پس از پرداخت مابه التفاوت محاسبه شده، اقدامات لازم در جهت اصلاح عناوین شغلی بیمه شده و ارائه تعهدات قانونی به ایشان به عمل خواهد آمد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید