تورمی‌ترین گروه صنعت در پاییز - افق اقتصادی

تورمی‌ترین گروه صنعت در پاییز - افق اقتصادی
یکشنبه, ۱۶ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2025-01-05
کد خبر: 339453 |
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۳ |
8 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، تورم نقطه به نقطه صنعت در آبان امسال برابر با ۲۵.۲ درصد برآورد شده که یازده زیربخش اصلی صنعت تورمی بالاتر از این رقم و دوازده زیربخش نیز تورمی پایین‌تر از این مقدار داشته‌اند. تورم نقطه به نقطه پیشران تجهیزات برقی در آبان ماه امسال نزدیک به ۳۸ درصد محاسبه شده که یعنی […]

تورمی‌ترین گروه صنعت در پاییز

به گزارش اکوایران، تورم نقطه به نقطه صنعت در آبان امسال برابر با ۲۵.۲ درصد برآورد شده که یازده زیربخش اصلی صنعت تورمی بالاتر از این رقم و دوازده زیربخش نیز تورمی پایین‌تر از این مقدار داشته‌اند.

تورم نقطه به نقطه پیشران تجهیزات برقی در آبان ماه امسال نزدیک به ۳۸ درصد محاسبه شده که یعنی سطح قیمت تولید این اقلام در مقایسه با آبان سال گذشته ، حدود ۳۸ درصد افزایش داشته است.

از طرف دیگر پایین‌ترین تورم نقطه به نقطه در آبان سال جاری مربوط به ساخت منسوجات بوده که رقم آن بالاتر از ۱۴ درصد ثبت شده است.

تورم تولیدکننده صنعت یکی از مهمترین متغیرهایی است که نشان می‌دهد قیمت نهایی محصولات صنعتی چه میزان تغییر خواهد کرد. به عبارتی افزایش در قیمت نهاده‌ها تولید در نهایت خود را در قیمت نهایی محصولات نشان داده و قیمت بازاری محصولات صنعتی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. چون تورم تولیدکننده به تورم پیشران شناخته می‌شود بنابراین هر افزایش در تورم تولیدکننده این بخش با فاصله زمانی مشخصی به افزایش شاخص قیمت مصرف‌کننده منجر می‌شود.

وضعیت اعداد و ارقام در تورم تولیدکننده صنعت

بررسی تورم نقطه به نقطه تولیدکننده اجزای صنعت در آبان امسال نشان می‌دهد این تورم در سه بخش «تجهیزات برقی»، «ساخت انواع آشامیدنی‌ها» و «ساخت سایر تجهیزات حمل و نقل» بالاترین سطح و در سه بخش «ساخت منسوجات»، «کاغذ و محصولات آن» و «محصولات فلزی ساخته شده» پایین‌ترین سطح را داشته است.

براین اساس تورم نقطه به نقطه تجهیزات برقی در دومین ماه پاییز ۳۷.۶ درصد، ساخت انواع آشامیدنی‌ها ۳۶.۹ درصد و ساخت سایر تجهیزات حمل و نقل برابر با ۳۶.۴ درصد محاسبه شده است.

در این مدت تورم نقطه به نقطه منسوجات ۱۴.۴ درصد برآورد شده است. تورم ساخت کاغذ و محصولات آن ۱۵.۷ درصد و محصولات فلزی ساخته شده نیز برابر با ۱۷.۳ درصد بوده است.

همچنین محصولات غذایی و دارویی که از ضروری‌ترین اقلام سبد خانوار محسوب می‌شوند به ترتیب تورمی معادل ۲۶.۷ درصد و ۱۹.۸ درصد را تجربه کرده است.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید