به گزارش اکوایران، بانک مرکزی اعلام کرد که از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا روز پنجشنبه -۶ دی ماه- برای واردات دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی بیش از ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار ارز تأمین کرده است. همچنین کالاهای اساسی و کشاورزی نیز شامل گندم، دانههای روغنی و نهادههای دامی از ابتدای سال تا […]
به گزارش اکوایران، بانک مرکزی اعلام کرد که از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا روز پنجشنبه -۶ دی ماه- برای واردات دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی بیش از ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار ارز تأمین کرده است.
همچنین کالاهای اساسی و کشاورزی نیز شامل گندم، دانههای روغنی و نهادههای دامی از ابتدای سال تا به امروز، بیش از ۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار ارز ترجیحی دریافت کردهاند.
ارز کالاهای اساسی و دارو در بودجه ۱۴۰۴
در بودجه ۱۴۰۴ که در ماههای گذشته از سوی رئیس جمهوری تقدیم مجلس و پس از آن تصویب شد، میزان ارز تخصیصی در سال ۱۴۰۴ به کالاهای اساسی و همچنین نرخ نسبت به لایحه اولیه بودجه تغییری نکرده و همان ۱۲ میلیارد دلار پیشبینی شده است.
پیش از این نیز غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴ توضیح داد بود که در حالی که سالهای گذشته با منابعی بین ۴۰ تا ۵۰ میلیارد دلار بودجه بسته میشد، امروز تنها بودجه کالاهای اساسی کشور ۱۱ میلیارد دلار است.
او با اشاره به هزینههای تأمین کالاهای اساسی کشور در آذرماه گفت: در ۲ سال گذشته، ۱۸ میلیارد دلار صرف تأمین این کالاها شده است. همچنین در همین مدت، ۶ تا ۷ میلیارد دلار برای دارو و درمان هزینه شده و ارز ترجیحی در بودجه سال آینده برای دارو حذف نشده و برای دارو مبلغی بین سه تا سه و نیم میلیارد دلار پیشبینی شده است.
مهدی پیرصالحی، معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو نیز درباره حذف ارز ترجیحی از دارو در گفت وگو تلویزیونی درباره شرایط ارز دارو گفت که ارز ترجیحی نوع اول برای دارو از ابتدای امسال حذف شده است و هیچ ارز ۴۲۰۰ تومانی برای دارو تخصیص داده نمیشود و به ارز ترجیحی نوع ۲ یعنی ۲۸۵۰۰ تومانی تبدیل شده است.
او با تاکید بر اینکه در حال حاضر ارز داروی ما ارز ترجیحی نوع دوم و ارز تجهیزات پزشکی ترکیبی نوع یک، نوع ۲ و نیمایی است، تصریح کرد: اصلیترین دغدغهای که داریم تبدیل نرخ ارز از نوع یک به نوع ۲ و یا نیمایی است که مابه متفاوت آن باید برای مردم تامین شود تا پرداخت از جیب بیماران افزایش پیدا نکند.