به گزارش اکوایران، آمارهای بانک مرکزی حاکی از آن است که در آبان سال جاری، در کل کشور حدود ۹.۵ میلیون فقره چک به ارزش نزدیک به ۷۷۹ هزار میلیارد تومان معامله شده است. تعداد چکهای مبادلهای و مبلغ این چکها در این ماه نسبت به مهرماه به ترتیب ۷.۵ درصد و ۱.۳ درصد کاهش را […]
به گزارش اکوایران، آمارهای بانک مرکزی حاکی از آن است که در آبان سال جاری، در کل کشور حدود ۹.۵ میلیون فقره چک به ارزش نزدیک به ۷۷۹ هزار میلیارد تومان معامله شده است. تعداد چکهای مبادلهای و مبلغ این چکها در این ماه نسبت به مهرماه به ترتیب ۷.۵ درصد و ۱.۳ درصد کاهش را تجربه کرده است. بررسیها نشان میدهد که بیشترین سهم از چکهای مبادلهشده در این ماه، هم از منظر تعداد و هم از منظر مبلغ، متعلق به استان «تهران» بوده است.
از نظر مبلغ چکهای برگشتی نیز در آبان امسال استان تهران بالاترین رقم را به خود اختصاص داده و کهگیلویه و بویراحمد پایینترین مقدار را ثبت کرده است.
چک یک سند مالی است که صادرکننده به وسیله آن به بانک دستور میدهد مبلغ مشخصی را از حساب خود به شخص یا نهادی دیگر پرداخت کند. از چک برای تسویه بدهی، خرید کالا و خدمات، یا انتقال وجه استفاده میشود و بهعنوان ابزار پرداخت غیرنقدی نقش مهمی در اقتصاد دارد.
وضعیت چکهای برگشتی در استانهای کشور
طبق ارقامی که بانک مرکزی به صورت رسمی اعلام کرده، در آبان ماه بیش از ۸۵۸ هزار فقره چک برگشت خورده که ارزش آن حدود ۱۰۹ هزار میلیارد تومان بوده است.
بررسیهای بیشتر نشان میدهد که از میان استانهای کشور، بالاترین مبلغ چکهای برگشتی مربوط به تهران بوده است. در واقع، در این استان ۵۱.۶ هزار میلیارد تومان چک برگشتی در آبان امسال به ثبت رسیده است. سایر استانها با اختلاف قابل توجهی بعد از تهران قرار گرفتهاند. برای مثال، در اصفهان ۷.۵ هزار میلیارد تومان چک برگشتی به ثبت رسیده است. پایینترین مبلغ چک برگشتی نیز در استان کهگیلویه و بویراحمد مشاهده شده که رقم آن تنها ۱۰۰ میلیارد تومان بوده است.
به نظر میرسد علت بالابودن نرخ چکهای برگشتی در تهران، بالاتر بودن مبلغ چکهای مبادلهای در این استان نسبت به سایر استانها است. تهران، چون پایتخت اقتصادی کشور محسوب میشود حجم معاملات بالاتری دارد و طبیعی است که ارزش چکهای برگشتخورده در آن نیز بالاتر از سایر استانها باشد.