کشف ۴ هزار و ۱۱۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی در ۵ ماه - افق اقتصادی

کشف ۴ هزار و ۱۱۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی در 5 ماه - افق اقتصادی
شنبه, ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-05-10
کد خبر: 335953 |
تاریخ انتشار : ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۳:۳۲ |
55 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، از زمان آغاز به کار دولت چهاردهم، به نظر می‌رسد که روند گذشته در بحث مبارزه با فرار مالیاتی و تقویت نقش سازمان امور مالیاتی ادامه داشته است. بر اساس اطلاعات آماری استخراج شده از مبارزه با فرار مالیاتی و پول‌شویی که توسط وزارت اقتصاد اعلام شده است، از تیر تا آبان‌ماه سال جاری […]

کشف ۴ هزار و ۱۱۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی در ۵ ماه

به گزارش اکوایران، از زمان آغاز به کار دولت چهاردهم، به نظر می‌رسد که روند گذشته در بحث مبارزه با فرار مالیاتی و تقویت نقش سازمان امور مالیاتی ادامه داشته است.

بر اساس اطلاعات آماری استخراج شده از مبارزه با فرار مالیاتی و پول‌شویی که توسط وزارت اقتصاد اعلام شده است، از تیر تا آبان‌ماه سال جاری ۴۳۱ مورد بازرسی مالیاتی موضوع ماده ۱۸۱ قانون مالیات‌های مستقیم انجام شده و ۷ هزار و ۷۸۰ برگ تشخیص به مبلغ ۶ هزار و ۹۸۶ میلیارد تومان صادر شده است. صدور اوراق قطعی در این بازه ۳ هزار و ۴۵۸ برگ به مبلغ ۴ هزار و ۱۱۰ میلیارد تومان بوده است که این عدد قابل توجه است.

 ۱۷ هزار و ۷۶۸ گزارش مردمی

از تیرماه تا آبان‌ماه سال جاری همچنین ۱۷ هزار و ۷۶۸ گزارش مردمی دریافت شد که در ۶۶۴ مورد به شناسایی افراد فاقد پرونده مالیاتی منتج شد. بر اساس همین گزارش‌ها یک هزار و ۱۵۸ مورد استعلام تراکنش بانکی، ۱۲۱ مورد بازرسی مالیاتی ماده ۱۸۱ و ۳ هزار و ۹۹۵ بازدید میدانی از محل فعالیت اشخاص گزارش شده انجام شد.

بنا به گزارش تسنیم، مالیات و جرایم وصولی از محل کتمان درآمد موضوع ماده ۱۹۲ قانون مالیات‌های مستقیم در این بازه زمانی ۱۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بوده است. در زمینه ارسال گزارشات ۵۹۱ مودی مشکوک دریافتی از ادارات کل در زمینه مبارزه با پول‌شویی به مرکز اطلاعات مالی ارسال شد.

گفتنی است، در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۳۸ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در کشور وجود داشته که سازمان امور مالیاتی حدود ۱۰ درصد آن را، یعنی ۱۴ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی کشف و وصول کرده است.

ماه گذشته، شاهین مستوفی، رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی، درباره مشکلات موجود در مبارزه با فرار مالیاتی در کشور، اشاره کرد که تعدد حساب‌های بانکی یکی از عوامل اصلی فرار مالیاتی به شمار می‌رود.

او با ذکر مثال‌هایی از استانداردهای جهانی توضیح داد که بر اساس این استانداردها، وقتی برای یک فرد حساب بانکی باز می‌شود، ابتدا باید درآمد وی بررسی شود تا فعالیت‌های بانکی‌اش در سطح درآمدی آن فرد قرار گیرد. اگر مبلغ واریزی به حساب بیشتر از حد معمول باشد، حساب فرد بلافاصله مسدود می‌شود، اما متأسفانه اطلاعات لازم به موقع و به‌طور شفاف به سازمان امور مالیاتی کشور نمی‌رسد.

بنا به گزارش سازمان امور مالیاتی، مستوفی همچنین به وجود افرادی اشاره کرد که با سن کم (زیر ۱۵ سال) دارای حساب‌های بانکی با گردش مالی بالا هستند و پرسید چرا باید چنین وضعیتی در کشور وجود داشته باشد.

او افزود که سازمان امور مالیاتی این افراد را شناسایی می‌کند، اما فرآیند دریافت مالیات از آنان زمان‌بر و دشوار است.

مستوفی برای مقابله با این معضل، پیشنهاد داد که هر فرد نباید بیش از سه حساب بانکی داشته باشد، در حالی که در حال حاضر متوسط تعداد حساب‌های بانکی افراد در کشور به هشت حساب می‌رسد. این موضوع باعث می‌شود تا فرصت‌های زیادی برای فرار مالیاتی از طریق اجاره دادن کارت‌ها و حساب‌ها ایجاد شود.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید