به گزارش اکو ایران، محسن ذبیحی، معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر تاکید کرد این برنامه (قطعیهای برنامهریزی شده برق) تا پایان سال ادامه نخواهد داشت و با تحویل سوخت کافی و بعد از اینکه شرایط به روال عادی بازگردد، این خاموشیها تمام میشود. او در گفتوگو با تسنیم ادامه داد: در حال حاضر نیاز مصرف […]
به گزارش اکو ایران، محسن ذبیحی، معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر تاکید کرد این برنامه (قطعیهای برنامهریزی شده برق) تا پایان سال ادامه نخواهد داشت و با تحویل سوخت کافی و بعد از اینکه شرایط به روال عادی بازگردد، این خاموشیها تمام میشود.
او در گفتوگو با تسنیم ادامه داد: در حال حاضر نیاز مصرف برق کشور ۴۷ هزار مگاوات است که ظرفیت منصوبه نیروگاههای ما فراتر از این نیاز است. پس صنعت برق کشور به شرط تامین سوخت کافی برای نیروگاهها، مشکلی در تامین برق ندارد.
ذبیحی در پاسخ به سوالی درباره محدودیتهای ایجاد شده برای برق واحدهای تولیدی در چند روز گذشته، تصریح کرد: در هفته جاری به دلیل شرایط خاص محدودیت سوخت تحویلی به نیروگاهها، درخواست کردیم صنایع به طور موقت برای چند روز از مدار خارج شوند.
او افزود: در حالت عادی حدود ۷۰ درصد صنایع بین ساعت ۴ تا ۵ بعدازظهر فعالیت خود را متوقف میکنند و تنها ۳۰ درصد شیفت دوم و سوم کاری دارند. درخواست ما برای مدیریت تقاضا در روزهای پیش رو این است که ۵۰ درصد از فعالیت کاری صنایع بعد از ساعت ۵ بعدازظهر محدود شود تا بتوانیم برق مشترکان خانگی را تامین کنیم.
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر گفت: این برنامه تا پایان سال ادامه نخواهد داشت و با تحویل سوخت کافی و بعد از اینکه شرایط به روال عادی بازگردد که احتمالا طی ۱۰ روز تا ۲ هفته آینده این اتفاق خواهد افتاد، اجرای این برنامه متوقف خواهد شد.
او در ادامه تصریح کرد: قطعا در تابستان سال آینده نیز ناترازی برق داریم و برای آن سازوکارهایی چون افزایش تولید برق خورشیدی و تجدیدپذیر پیشبینی کردهایم که باید با همکاری صنایع محقق شود.
از ۲۰ آبان ۱۴۰۳، خاموشیهای دو ساعته در برخی مناطق کشور آغاز شد و این روند به تدریج به دیگر استانها نیز گسترش یافت. مسئولان اعلام کردند که هدف از این خاموشیها جلوگیری از استفاده از مازوت در نیروگاهها و کاهش آلودگی هوا است.
در آن زمان پس از آن سخنگوی دولت در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: شرط عدالت نیست برای تولید برق، بخشی از جامعه با جان خود هزینه آن را پرداخت کند. از همین رو به دستور رئیس جمهور مازوتسوزی در ۳ نیروگاه اراک، کرج و اصفهان که شرایط ویژهای دارند، متوقف میشود.
مصطفی رجبیمشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر نیز در گفتوگوی تلویزیونی، گفت: رویکرد دولت بر این اساس است که بخش مولد کشور یعنی صنعت در اولویت محدودیت نباشد و قطعیهای برنامهریزی شده برق در بخش خانگی آغاز شود.
به گفته او، میزان محدودیتها معادل ۱۰ درصد صرفهجویی است؛ یعنی اگر مردم در مصرف برق و گاز ۱۰ درصد صرفهجویی کنند، این محدودیتها برطرف میشود.