به گزارش اکوایران، علی مهجوریان، عضو انجمن قهوه ایران با اشاره به تاثیر افزایش قیمت جهانی قهوه بر تولیدکنندگان ایرانی، درباره میزان واردات قهوه به کشور توضیح داد: سالانه حدود ۵۰ هزار تن واردات داریم و تقریبا ۴۰ درصد رشد مصرف در سال را شاهد هستیم. او در گفتوگو با ایسنا، درباره اثرات افزایش جهانی […]
به گزارش اکوایران، علی مهجوریان، عضو انجمن قهوه ایران با اشاره به تاثیر افزایش قیمت جهانی قهوه بر تولیدکنندگان ایرانی، درباره میزان واردات قهوه به کشور توضیح داد: سالانه حدود ۵۰ هزار تن واردات داریم و تقریبا ۴۰ درصد رشد مصرف در سال را شاهد هستیم.
او در گفتوگو با ایسنا، درباره اثرات افزایش جهانی قیمت قهوه در ایران، نیز گفت: قیمت قهوه در جهان به صورت میانگین در سال میلادی جاری حداقل ۸۰ درصد رشد داشته و علت این افزایش قیمت هم شرایط اقلیمی کشورهای پرورش دهنده و تقاضای بالای جهانی است.
او با بیان اینکه در پی افزایش قیمت جهانی قهوه، احتمالا بخشی از تولیدی داخل ایران با توان تولیدی پایین، در آینده نمیتوانند به فعالیت خود ادامه دهند و علت اصلی آن هم ناتوانی در تامین سرمایه در گردش است، تصریح کرد: سهمیه بندی واردات به تولیدکنندگان آسیب میرساند. این سهمیه به جای اینکه مستقیم به تولید کننده تخصیص پیدا کند، از طریق واسطه بازرگان به ما میرسد که این امر خلاف قانون است و باید اصلاح شود.
رشد قیمت جهانی قهوه در سال ۲۰۲۵
در سال ۲۰۲۴، بازار جهانی قهوه با افزایش قیمتهای بیسابقهای روبهرو شد که ناشی از اختلالات شدید در عرضه و تغییرات اقلیمی بود. پدیده النینو و خشکسالیهای مداوم در کشورهای تولیدکننده قهوه، به ویژه برزیل و ویتنام، تولید این محصول را تحت تأثیر قرار داد و منجر به کمبود عرضه شد. قیمت قهوه روبوستا به رکورد ۵۵۰۰ دلار برای هر تن رسید و این روند صعودی نشاندهنده تغییرات قابلتوجهی در بازار است.
تحلیلگران پیشبینی میکنند که قیمت قهوه تا سال ۲۰۲۵ همچنان نوسان خواهد داشت. اگرچه انتظار میرود که قیمتها نسبت به بالاترین رکوردهای سال ۲۰۲۴ کاهش یابد، اما با توجه به ادامه اختلالات عرضه و تغییرات آب و هوایی، احتمالاً قیمتها در سطوح بالایی باقی خواهند ماند. همچنین، افزایش تقاضا برای قهوه در بازارهای جهانی و تغییرات سیاسی در کشورهای تولیدکننده نیز میتواند بر نوسانات قیمتی تأثیر بگذارد.