به گزارش اکوایران؛ با توجه به دادههای اعلام شده از سوی گمرک حجم گوشت قرمز وارداتی به کشور در حدود ۱۵۴ هزار تن بوده و «سایر قطعات بی استخوان منجمد از نوع گاو» بیشترین میزان وارات به لحاظ حجم و ارزش را به خود اختصاص داده است. ارزیابیها نشان میدهد بیشترین گوشت از سوی «برزیل» […]
به گزارش اکوایران؛ با توجه به دادههای اعلام شده از سوی گمرک حجم گوشت قرمز وارداتی به کشور در حدود ۱۵۴ هزار تن بوده و «سایر قطعات بی استخوان منجمد از نوع گاو» بیشترین میزان وارات به لحاظ حجم و ارزش را به خود اختصاص داده است.
ارزیابیها نشان میدهد بیشترین گوشت از سوی «برزیل» تامین شده است، بطوریکه ۲۵۵ میلیون دلار از گوشت مورد نیاز کشور از این تامین کننده بزرگ گوشت تامین شده است.
واردات ۱۵۴ هزار تن گوشت قرمز در حالی که طی ماههای اخیر شاهد کمبود و بازگشت صف گوشت تنظیم بازاری به مراکز عرضه بودهایم، بطوریکه کمبود گوشت سبک در یکی دو ماه اخیر سردرگمی مردم را به همراه داشته و به خالی شدن قفسه فروشگاهها منجر شد و ارزیابیهای میدانی نشان میدهد واردات هم نتوانسته به رفع این مشکل کمک کند.
تجارت خارجی در هشت ماه منتهی به آبان سال جاری به لحاظ ارزشی به ۸۳ میلیارد و ۲۷۹ میلیون دلار رسید و با این شرایط میتوان گفت در بازه زمانی مورد بررسی ارزش کالای وارداتی افزایش داشته و کالاهای صادراتی هم در عین رشد ارزشی به لحاظ حجمی رشد را تجربه کردهاند.
دادههای گمرک نشان میدهد، میزان واردات کشور در این مدت، با کاهشی ۱.۷۳ درصدی در وزن و افزایشی ۶.۱۲ درصدی در ارزش دلاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، به ارقام ۲۴ هزار و ۵۲۵ تن و به ارزش ۴۵ میلیون و ۱۲۷ هزار دلار رسیده است.
روند واردات گوشت به کشور
ارزیابیها نشان میدهد پس از «سایر قطعات بی استخوان منجمد از نوع گاو» که بیشترین سهم در واردات را به خود اختصاص داد، در این مدت ۹۹ هزار و ۴۸۰ تن از این نوع گوشت به ارزش ۴۸۴ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار وارد کشور شده است. در رده دوم «لاشه و شقه بره، تازه یا سرد کرده» قرار دارد و با این شرایط میتوان گفت در مدت زمان مورد بررسی بیشترین سهم واردات به گوشت منجمد اختصاص داشته است.
باتوجه به دادههای اعلام شده از سوی گمرک میتوان در بازه زمانی مورد بررسی ۲۵ هزار و ۳۷۰ تن «لاشه و شقه بره، تازه یا سرد کرده» به ارزش کمی بیش از ۲۲۱ میلیون دلار وارد کشور شده است. از سوی دیگر واردات « لاشه یا شقه گوساله تازه یا سرد کرده» هم به لحاظ ارزشی برابر با ۱۱۸ میلیون دلار بوده و ارزیابیها همچنین نشان میدهد در رده سوم واردت « سایر قطعات گوشت های از نوع گوسفند، منجمد به صورت با استخوان» قرار دارد که به لحاظ وزنی ۲۱ میلیون و ۳۵۰ هزار تن و ارزشی ۱۱۸ میلیون دلار بوده است.
عمده کشورهای واردکننده گوشت
با توجه به دادههای اعلام شده این سوال مطرح می شود که عمده واردکنندگان گوشت کشور در بازه زمانی مورد بررسی چه کشورهای بوده است؟ دادههای گمرک نشان دهنده آن است که به لحاظ ارزشی کشورهای «برزیل»، «امارات متحده عربی»، «استرالیا»، «پاکستان»، «ترکیه»، «هند»، «رومانی»، «گرجستان»، «فدراسیون روسیه» و مغولستان»، ۱۰ کشور اصلی واردکننده گوشت به کشور بوده اند.
براساس دادههای گمرک در این مدت کمی بیش از ۲۵۵ میلیون دلار گوشت از برزیل وارد کشور شده و با این شرایط بیشترین سهم واردات گوشت به این کشور اختصاص داشته است.
از سوی دیگر «امارات متحده عربی» هم با واردات ۱۹۴ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار در جایگاه دوم قرار گرفته است و جایگاه سوم هم به «استرالیا» اختصاص داشته و ارزیابیها نشان میدهد در این مدت ۱۲۴ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار وارد کشور شده است.