رفع موانع بانکی لازمه توسعه روابط تجاری با ترکیه - افق اقتصادی

رفع موانع بانکی لازمه توسعه روابط تجاری با ترکیه - افق اقتصادی
پنجشنبه, ۲۲ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-12-12
کد خبر: 330528 |
تاریخ انتشار : ۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ۳:۲۹ |
0 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران؛ فعالان اقتصادی معتقدند برقراری تجارت آزاد و ترجیحی میان ایران و ترکیه می‌تواند مسیر توسعه تجاری دو کشور را سرعت دهد و در این خصوص حاشیه بیست و نهمین دور اجلاس کمیسیون مشترک دو کشور بهترین فضا برای رسیدن به برنامه است. صمد حسن‌زاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، […]

رفع موانع  بانکی لازمه توسعه روابط تجاری با ترکیه

به گزارش اکوایران؛ فعالان اقتصادی معتقدند برقراری تجارت آزاد و ترجیحی میان ایران و ترکیه می‌تواند مسیر توسعه تجاری دو کشور را سرعت دهد و در این خصوص حاشیه بیست و نهمین دور اجلاس کمیسیون مشترک دو کشور بهترین فضا برای رسیدن به برنامه است.

صمد حسن‌زاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، در مجمع تجاری ایران و ترکیه یکی از عوامل مهم توسعه همکاری‌ها برقراری نظامات عوارض و تعرفه ترجیحی مبتنی بر منافع دو کشور است که در حال حاضر از آن فاصله داریم.

امیدوارم در جریان برگزاری این دور از کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور، تشکیل کمیته دوجانبه برای مذاکره و حل این مشکل عملیاتی شود. اصلاح مقررات تجارت ترجیحی و رفع ممنوعیت‌ها و اعلام فهرست کالاهای مشمول با تعرفه مناسب برای توسعه همکاری‌ها ضروری است و باید انجام شود.

حسن‌زاده تأکید کرد: موضوع مهم دیگر در توسعه روابط تجاری دو کشور، کاهش زمان و هزینه‌های حمل‌ونقل و اصلاح برنامه‌های نظارتی در گمرکات و گسترش همکاری‌های حوزه «TIR» است. ایران در این زمینه اقدامات خوبی انجام داده و امیدواریم از طرف مسئولین ترکیه هم توجه کافی برای این اقدامات صورت گیرد.

حجم مناسبات ایران و ترکیه

به گزارش اتاق بازرگانی ایران، در ادامه این نشست فرزانه صادق مالواجرد، وزیر راه‌وشهرسازی با بیان اینکه توسعه تجارت ایران و ترکیه نیازمند روابط بانکی است، گفت: به‌کارگیری کارت بانکی مشترک در ایران و ترکیه می‌تواند راه حل خوبی برای تسهیل پرداخت‌های تجاری و گردشگری باشد.

وزیر راه و شهرسازی و رئیس ایرانی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه، با تأکید بر اهمیت برگزاری چنین رویدادهایی در شکوفایی ظرفیت همکاری‌های دو کشور، گفت: حجم مبادلات تجاری دو کشور در سال گذشته ۱۱.۷ میلیارد دلار بوده است و در ۸ ماهه نخست امسال با احتساب گاز و فلزات قیمتی به ۱۲.۲۶۵ میلیارد دلار رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶۳.۳ درصد رشد داشته است. میزان صادرات ایران به ترکیه با ۴۶ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۴.۴۱۵ میلیارد دلار و میزان واردات ایران از ترکیه با ۷۵ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۷.۷۸ میلیارد دلار رسیده است.

او ادامه داد: بسترهای خوبی برای همکاری دو کشور در حوزه‌های کشاورزی، صنعتی، دارو، گردشگری و سرمایه‌گذاری مشترک وجود دارد.

صادق مالواجرد از آمادگی وزارت کشاورزی ایران برای واردات دانش فنی مرتبط با بخش کشاورزی از شرکت‌های خصوصی و دولتی ترکیه خبر داد و افزود: همکاری در زمینه نهال و بذر، نهادهای دامی و … همچنین برگزاری وبینارها، جلسات تخصصی آموزشی مرتبط، تبادل فهرست آفات گیاهی، همکاری در زمینه تولید مشترک دارو و واکسن و ماشین‌آلات کشاورزی می‌تواند در دستور کار قرار گیرد.

توسعه بازارچه‌های مرزی ایران و ترکیه   

رئیس ایرانی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه با بیان اینکه همکاری در چارچوب بازارچه‌های مشترک در نقاط مرزی یکی از زمینه‌های مناسب همکاری است، گفت: در این راستا افزایش گذرگاه‌های مرزی برای ارتقا همکاری‌های ترانزیتی و توسعه تجارت بین دو کشور و گسترش مراودات ساکنین بین دو سوی مرز ضروری است. مرزنشینان ایران و ترکیه عموماً از طریق تجارت مرزی و بازارچه‌های مرزی به امرارمعاش می‌پردازند. توسعه تجارت مرزی در راستای تقویت روابط تجاری و فعال‌سازی بازارچه‌های مرزی ازجمله بازارچه پیراحمدکندی در جهت کمک به معیشت مرزنشینان دو کشور مورد تأکید است.

صادق مالواجرد با تأکید بر اینکه توسعه تجارت دو کشور نیازمند روابط بانکی است، ادامه داد: در گذشته توافقاتی برای تجارت با پول ملی و روش‌های دیگر انجام شده بود که باید به‌روزرسانی و اجرایی شوند.

او افزود: همکاری‌های بانکی و مالی اهمیت زیادی در حجم روابط تجاری دو کشور دارد. در حال حاضر مشکلاتی در زمینه تبادل مالی و برخورداری گردشگران از کارت‌های قابل‌استفاده در هر دو کشور وجود دارد. لذا طراحی و به‌کارگیری کارت مشترک در دو کشور می‌تواند راه‌حل خوبی برای تسهیل پرداخت‌های گردشگران ایران و ترکیه باشد. شبیه این سازوکار با روسیه انجام شده است. بانک مرکزی ایران برای اتصال سامانه‌های شبکه‌های بانکی دو کشور برای سهولت در تجارت و گردشگری آمادگی لازم را دارد.

سرمایه‌گذاری متقابل برای ایجاد پارک‌فناوری

صادق مالواجرد در ادامه به این نکته اشاره کرد که سرمایه‌گذاری متقابل برای احداث پارک‌های فناوری مشترک به‌ویژه در استان‌های هم‌جوار دو کشور و استفاده از استارتاپ‌ها می‌تواند به تبادل دانش و فناوری دو کشور کمک کند. او تأکید کرد: بخش‌های خصوصی دو کشور در این زمینه می‌توانند نقش مهمی داشته باشند. ایران از مشارکت فعال سرمایه‌گذاران و شرکت‌های ترک در پروژه‌های صنعتی و زیربنایی اقتصادی ایران استقبال می‌کند.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید