به گزارش اکو ایران، در جلسه امروز مجلس شورای اسلامی، نمایندگان دولت را مکلف کردند که از سال ۱۴۰۴ یارانه نقدی خانوارهای پردرآمد را حذف کند. طبق مصوبه جدید، سازمان هدفمندسازی یارانهها موظف است یارانه نقدی و مستمری خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی را مستقیماً به حساب ذینفع نهایی پرداخت کند. […]
به گزارش اکو ایران، در جلسه امروز مجلس شورای اسلامی، نمایندگان دولت را مکلف کردند که از سال ۱۴۰۴ یارانه نقدی خانوارهای پردرآمد را حذف کند. طبق مصوبه جدید، سازمان هدفمندسازی یارانهها موظف است یارانه نقدی و مستمری خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی را مستقیماً به حساب ذینفع نهایی پرداخت کند.
همچنین، دولت باید یارانه نقدی خانوارهای پردرآمد را در سال ۱۴۰۴ حذف کند و آییننامه اجرایی این بند توسط سازمان برنامه و بودجه با همکاری دستگاههای مربوطه تهیه و تصویب خواهد شد.
استارت حذف یارانه دهکهای پردرآمد
در جلسه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ که روز پنجم آذر برگزار شد، تبصره ۱۲ لایحه در خصوص حقوق و دستمزد مورد بررسی قرار گرفت. طبق مصوبه کمیسیون، حداقل دریافتی حقوقبگیران ۱۳ میلیون تومان و حداقل دریافتی بازنشستگان ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان تعیین شد. این تغییرات در حالی اعمال شد که در لایحه اولیه دولت، حداقل حقوق برای حقوقبگیران ۱۲ میلیون تومان و برای بازنشستگان ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان پیشبینی شده بود.
همچنین بودجه هلالاحمر از ۵ همت به ۸ همت افزایش یافت. سخنگوی کمیسیون تلفیق، رحیم زارع، به تشریح مصوبات پرداخت و اعلام کرد که کمکهزینه عائلهمندی و حق اولاد مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری و قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به ترتیب ۳۶۲۵ هزار تومان و ۲۹۶۷ هزار تومان تعیین شده است.
طبق قانون مجلس باید هر هزینهای که در بودجه به دولت اضافه میکند، محل درآمد آن را نیز مشخص کند. هزینه این افزایش حداقل حقوق از کجا تامین خواهد شد؟
خبر مرتبط
افزایش حقوق حداقلبگیران به قیمت حذف یارانه دهک نهم؟
اکوایران: کمیسیون تلفیق با بررسی حقوق و دستمزد ۱۴۰۴، حداقل دریافتی حقوق بگیران و بازنشستگان را افزایش داد، اما مجلس وقتی هزینهای به دولت اضافه میکند باید محلی هم برای درآمد تعیین کند. برنامه مجلس برای تامین این هزینه چیست؟
محمد بیات، عضو هیات رییسه کمیسیون تلفیق، با اشاره به افزایش حقوقها افزود که منابع این افزایشها از محل کاهش هزینههای جاری دولت تامین خواهد شد. علاوه بر این، گمانهزنیهایی در خصوص حذف یارانه دهکهای بالا وجود دارد که میتواند به افزایش منابع درآمدی دولت کمک کند.
لازم به ذکر است که پیش از این، در دی ماه ۱۴۰۲، دهک دهم از چرخه دریافت یارانه حذف شده بود و بر اساس قانون بودجه، دولت مکلف بود دو دهک پر درآمد دیگر را نیز از لیست یارانهبگیران کنار بگذارد، اما دولت سیزدهم تصمیم گرفت این کار را به تأخیر بیاندازد.