به گزارش اکوایران؛ دادههای اعلام شده از سوی گمرک نشان میدهد در هفتماه منتهی به مهر سال جاری ۷۶ هزار و ۷۱۰ تن حبوبات شامل «نخود»، «عدس»، «لوبیا چشم بلبلی»، «لوبیا چیتی»، «لوبیا قرمز» به ارزش کمی بیش از ۱۱۸ میلیون دلار وارد کشور شده که بیشترین سهم از سبد واردات حبوبات به لحاظ حجمی […]
به گزارش اکوایران؛ دادههای اعلام شده از سوی گمرک نشان میدهد در هفتماه منتهی به مهر سال جاری ۷۶ هزار و ۷۱۰ تن حبوبات شامل «نخود»، «عدس»، «لوبیا چشم بلبلی»، «لوبیا چیتی»، «لوبیا قرمز» به ارزش کمی بیش از ۱۱۸ میلیون دلار وارد کشور شده که بیشترین سهم از سبد واردات حبوبات به لحاظ حجمی و ارزشی به «عدس» اختصاص داشته است.
با توجه به دادههای اعلام شده میتوان گفت در بازه زمانی مورد بررسی کمی بیش از ۵۴ هزار تن عدس به ارزش ۹۲ میلیون دلار وارد کشور شده است.
عمده کشورهای واردکننده عدس به کشور
ارزیابیها نشان میدهد کشورهای «امارات متحده عربی»، «ترکیه»، «فدراسیون روسیه»، «کانادا»، «افغانستان»، «هنگ کنگ»، «عراق» و «قزاقستان» عمده واردکنندگان عدس به کشور بودهاند.
با توجه به دادههای اعلام شده میتوان گفت در مدت زمان مورد بررسی ۳۶ هزار و ۴۳۰ تن عدس به ارزش کمی بیش از ۶۳ میلیون دلار از «امارات متحده عربی» وارد کشور شده است. امارات متحده عربی، با توجه به موقعیت استراتژیک خود در منطقه، به عنوان یکی از قطبهای تجاری مهم عمل میکند. به همین دلیل، اختصاص سهم قابل توجهی از واردات عدس به ایران از این کشور قابل پیشبینی است.
دادههای گمرک نشان میدهد سهم دومین کشور از مجموعه واردات «عدس» به ایران به «ترکیه» اختصاص داشته است و در این مدت ۸ میلیون و ۸۶۰ هزار دلار عدس به ارزش ۱۴ میلیون و ۸۷۵ هزار دلار وارد کشور شده است.
«فدراسیون روسیه» سومین کشور واردکننده «عدس» به کشور محسوب میشود. براساس دادههای گمرک در این مدت ۷ میلیون و ۸۷۳ هزار تن عدس به ارزش ۱۲ میلیون و ۶۸۶ هزار دلار از این کشور وارد ایران شده است. روسیه یکی از کشورهای بزرگ تولیدکننده غلات و حبوبات محسوب میشود.
با توجه به دادههای گمرک میتوان گفت سهم «کانادا» هم از واردات عدس برابر با ۵۳۰ هزار تن به ارزش ۸۹۹ هزار دلار بوده است و ارزیابیها نشان می دهد افغانستان هم در تامین «عدس» مورد نیاز کشور سهم داشته است، دادههای اعلام شده نشان میدهد در این مدت ۲۳۹ هزار تن عدس به ارزش ۳۷۶ هزار دلار وارد کشور شده است.