به گزارش اکوایران؛ دادههای اعلام شده از سوی گمرک نشان میدهد در هفتماه منتهی به مهر سال جاری ۷۶ هزار و ۷۱۰ تن حبوبات شامل «نخود»، «عدس»، «لوبیا چشم بلبلی»، «لوبیا چیتی»، «لوبیا قرمز» به ارزش کمی بیش از ۱۱۸ میلیون دلار وارد کشور شده که بیشترین سهم از سبد واردات حبوبات به لحاظ حجمی […]
به گزارش اکوایران؛ دادههای اعلام شده از سوی گمرک نشان میدهد در هفتماه منتهی به مهر سال جاری ۷۶ هزار و ۷۱۰ تن حبوبات شامل «نخود»، «عدس»، «لوبیا چشم بلبلی»، «لوبیا چیتی»، «لوبیا قرمز» به ارزش کمی بیش از ۱۱۸ میلیون دلار وارد کشور شده که بیشترین سهم از سبد واردات حبوبات به لحاظ حجمی و ارزشی به «عدس» اختصاص داشته است.
حبوبات به عنوان یک منبع غنی از پروتئین گیاهی، فیبر و سایر مواد مغذی، از اهمیت بالایی در رژیم غذایی انسان برخوردار هستند. علاوه بر مصرف انسانی، حبوبات در کشاورزی به عنوان علوفه و کود سبز نیز مورد استفاده قرار میگیرند و نقش مهمی در حفظ حاصلخیزی خاک ایفا میکنند و این عوامل موجب شده تا از اهمیت بسیاری در سبد کشاورزی کشورها داشته باشد.
روند واردات حبوبات به کشور
ارزیابیها نشان میدهد در هفت ماه منتهی به مهر سال جاری ۷۶ هزار و ۷۱۰ تن حبوبات به ارزش ۱۱۸ میلیون و ۲۴۰ هزار دلار وارد کشور شده است.
با توجه به دادههای اعلام شده میتوان گفت در بازه زمانی مورد بررسی بیشترین حبوبات وارد شده به کشور شامل «نخود»، «عدس»، «لوبیا چشم بلبلی»، «لوبیا چیتی»، «لوبیا قرمز» بودهاند.
ارزیابیها نشان میدهد در بازه زمانی مورد بررسی ۱۳ هزار و ۴۹۰ میلیون تن «نخود» به ارزش ۱۶ میلیون و ۴۷۸ هزار دلار وارد کشور شده است.
از سوی دیگر ارزیابیها نشان میدهد سهم «عدس» هم از واردات به کشور در مدت زمان مورد بررسی برابر با ۵۴ هزار و ۱۳۰ تن به ارزش ۹۲ میلیون و ۱۸۷ هزار دلار بوده است که با این میزان میتوان گفت عدس بیشترین سهم از واردات را به خود اختصاص داده است.
براساس دادههای گمرک خانواده لوبیا در جایگاه سوم تا پنجم واردات در هفت ماه منتهی به مهر ماه قرار داشتهاند. براین اساس «لوبیا قرمز» بیشترین میزان واردات در این خانواده را از آن خود کرد، بطوریکه در این مدت ۶ هزار و ۳۰ تن لوبیا قرمز به ارزش ۸ میلیون و ۶۴۴ هزار دلار وارد کشور شده است.
دادههای اعلام شده نشان میدهد سهم «لوبیا چشم بلبی» هم از واردات برابر با ۲ هزار و ۶۴۰ تن به ارزش ۳۱۶ میلیون دلار بوده است و سهم و ارزش «لوبیا چیتی» وارداتی هم در این مدت برابر با ۴۲۰ تن به ارزش ۶۱۵ هزار دلار بوده است.