به گزارش اکوایران؛ در هفتههای پس از افزایش قیمت برخی کالاهای اساسی مانند برنج، روغن، نان، شیر و … حال اخباری شاهد رشد قیمت کره و کمبود آن در بازار هستیم، مشکلی که به دلیل افزایش شدید قیمت جهانی کره و چربی رخ داده است. مشکلی که به گفته دبیر انجمن صنایع لبنی برای رفع […]
به گزارش اکوایران؛ در هفتههای پس از افزایش قیمت برخی کالاهای اساسی مانند برنج، روغن، نان، شیر و … حال اخباری شاهد رشد قیمت کره و کمبود آن در بازار هستیم، مشکلی که به دلیل افزایش شدید قیمت جهانی کره و چربی رخ داده است.
مشکلی که به گفته دبیر انجمن صنایع لبنی برای رفع آن توزیع گسترده کره در فروشگاهها سراسر کشور آغاز شد.
به گزارش انجمن صنایع لبنی، رضا باکری با اشاره به توافق این انجمن با انجمن شیر خشک برای تامین خامه و چربی مورد نیاز کارخانجات لبنی گفت: طی دو هفته اخیر تولید و عرضه کره در کشور افزایش یافت و امید است به زودی مشکل کمبود کره در بازار رفع شود.
وی افزود: افزایش شدید قیمت جهانی کره و چربی حیوانی باعث شد تا صادرات کره افزایش یابد به طوری که طی شش ماه نخست سال جاری به میزان ۱۲ ماه سال گذشته کره از کشور صادر شد.
باکری معتقد است، اصلاح قیمت پایه صادراتی باعث می شود که صادرات کره نیز تعدیل شود تا کمبودی برای تامین کره در فروشگاههای کشور وجود نداشته باشد.
بررسی ها نشان میدهد، قیمت پایه صادراتی کره حیوانی فلهای ۸۲درصد چربی به ازای هر کیلوگرم ۶.۵ دلار و قیمت پایه صادراتی خامه فله ۵۰درصدی به ازای هر کیلوگرم به ۴.۵ دلار رسیده است. بنا بر این گزارش با افزایش قیمت پایه صادراتی کره و خامه در ایران، جذابیت زیاد موجود برای صادرات این محصولات از بین میرود و صادرات این محصول مانند گذشته طبق روال معمول و بهصورت محدودتر انجام و در نهایت منجر به تنظیمبازار داخلی میشود
خبر مرتبط
پشتپرده بحران بازار کره/ ایران جورکش روسیه شد
مدیرعامل اتحادیه تعاونی لبنی گفت: اکنون ۷۰ تا ۸۰ درصد کره مورد نیاز مصرفکنندگان در بازار تامین شده است.
حجم وارات کره به کشور در هفت ماه
با توجه به شرایط به وجود آمده در بازار این پرسش مطرح میشود که در هفت ماه سال جاری چه میزان کره وارد کشور شده است؟
ارزیابیها نشان میدهد در هفت ماه سال ۱۴۰۳ «کره، چربی و روغن کاکائو» مورد نیاز کشور از طریق سه کشور «اسپانیا»، «آلمان» و «ترکیه» وارد کشور شده است و با توجه به دادههای گمرک میتوان بیشترین سهم واردات در بازه زمانی مورد بررسی به ترکیه اختصاص داشته است.
براساس آمار گمرک در مدت زمان مورد بررسی ۸۴۴ هزار و ۸۰۰ تن «کره، چربی و روغن کاکائو» به ارزش ۵ میلیون و ۴۷۴ هزار دلار از این سه کشور وارد شده است.
با توجه به دادههای اعلام شده میتوان گفت در هفت ماه سال جاری ۱۴۰۳ در مجموع ۷۵۲ هزار تن کره به ارزش ۴ میلیوم و ۶۰۰ هزار دلار از «ترکیه» وارد کشور شده است که با توجه به دادههای اعلام شده میتوان گفت این کشور تامینکننده اصلی کره کشور محسوب میشود.
ارزیابیها نشان میدهد سهم «آلمان» از واردات کره و روغن حیوانی هم برابر با ۸۰ هزار و ۲۰۰ تن به ارزش ۷۶۷ هزار و ۹۰۰ دلار بوده است. روند واردات نشان میدهد که در این مدت همچنین از اسپانیا ۱۲ هزار و ۶۰۰ تن کره و روغن حیوانی به ارزش ۱۰۵ هزار و ۹۰۰ دلار وارد کشور شده است.