تورم ۲ کالای خوراکی در مرز ۱۰۰ درصد - افق اقتصادی

تورم 2 کالای خوراکی در مرز 100 درصد - افق اقتصادی
پنجشنبه, ۸ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-28
کد خبر: 323284 |
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۰ |
2 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، مرکز آمار به تازگی گزارش متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور را در آبان ماه منتشر کرده است. بنا به این گزارش، بیشترین تورم ماهانه مربوط به اقلام «گوجه فرنگی»، «کدو سبز» و «هندوانه» و کمترین تورم ماهانه مربوط به «پرتقال»، «انار» و «سیب» بوده است. از طرفی، بیشترین […]

تورم ۲ کالای خوراکی در مرز ۱۰۰ درصد

به گزارش اکوایران، مرکز آمار به تازگی گزارش متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور را در آبان ماه منتشر کرده است. بنا به این گزارش، بیشترین تورم ماهانه مربوط به اقلام «گوجه فرنگی»، «کدو سبز» و «هندوانه» و کمترین تورم ماهانه مربوط به «پرتقال»، «انار» و «سیب» بوده است.

از طرفی، بیشترین تورم نقطه به نقطه در میان کالاهای خوراکی برای «خیار»، «گوجه فرنگی» و «لیموترش» و کمترین تورم نقطه‌ای برای «روغن مایع»، «روغن نباتی جامد» و «پسته» بوده است.

صیفی‌جات در صدر افزایش قیمت‌های ماهانه

تورم ماهانه کل کشور در آبان ماه برابر با ۲.۸ درصد و برای گروه «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» ۳.۶ درصد بوده است. به عبارت دیگر، میانگین قیمت اقلام خوراکی در آبان ماه ۳.۶ درصد نسبت به مهر ماه افزایش یافته است. این در حالیست که همه اقلام خوراکی تورم ماهانه یکسانی نداشته‌اند و برخی تا حدود ۸۰ درصد نسبت به مهر ماه افزایش قیمت داشته‌اند.

بیشترین تورم ماهانه در آبان ماه برای «گوجه فرنگی» با ۷۹.۱ درصد بوده که نشان می‌دهد قیمت گوجه فرنگی در مناطق شهری در آبان ماه حدود ۸۰ درصد نسبت به مهر ماه افزایش قیمت تجربه کرده است. با اختلاف فاحش، «کدو سبز» با تورم ماهانه ۲۵.۸ درصد و «هندوانه» با ۲۱ درصد در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

در مقابل، «پرتقال» در آبان ماه در مقایسه با مهر ماه ۲۰.۲ درصد کاهش قیمت داشته است. «انار» و «سیب» نیز به ترتیب ۵.۲ و ۳.۸ درصد در آبان ماه نسبت به مهر ماه کاهش قیمت داشته است.

کاهش قیمت روغن‌ها نسبت به پارسال

تورم نقطه به نقطه کل کشور در آبان ماه ۳۲.۵ درصد و تورم نقطه‌ای گروه «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» ۲۹.۲ درصد بوده است. در واقع، خانوارهای مناطق شهری کشور در آبان ماه امسال برای اقلام خوراکی به طور میانگین ۲۹.۲ درصد نسبت به آبان ماه سال گذشته هزینه کرده‌اند. البته قیمت برخی کالاهای خوراکی در مقایسه با آبان سال گذشته تقریبا دو برابر شده‌اند.

بیشترین تورم نقطه به نقطه اقلام خوراکی در آبان ماه مربوط به «خیار» با ۹۶.۸ درصد بوده و پس از آن با تفاوت بسیار کمی «گوجه فرنگی» با ۹۶.۷ درصد قرار دارد. در رتبه سوم «لیموترش» حضور دارد که نسبت به آبان ماه سال گذشته ۸۰.۹ درصد افزایش قیمت داشته است.

کمترین تورم نقطه‌ای آبان ماه مربوط به «روغن مایع» بوده که نسبت به آبان ماه گذشته ۴.۲ درصد کاهش قیمت داشته است. همچنین، «روغن نباتی جامد» ۳.۶ درصد و «پسته» ۰.۷ درصد نسبت به آبان ماه گذشته کاهش قیمت داشته است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید