محمد وصال، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف درباره نظام مالیاتی کشور اظهار کرد: هدف افزایش درآمدهای مالیاتی است و باید دید این هدف را با چه ابزارهایی میتوان محقق کرد؟
به گفته وصال، نرخ مالیات بر ارزش افزوده در ایران جزء کمترین نرخهای دنیا است که میتواند تا ۱۵ درصد افزایش پیدا کند.
او با بیان اینکه نتیجه معافیتهای مالیاتی از دست رفتن درآمد است، افزود: سازمان امور مالیاتی و نظام قانونگذاری در حال حرکت به سمت مالیات بر جمع درآمد هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف اظهار کرد: اجزای اصلی پایه مالیات بر جمع درآمد، مالیاتهای مشاغل، حقوق، اجاره املاک و مستغلات و عایدی سرمایه است.
او بیان کرد: در ایران چارهای به جز افزایش سهم مالیات بر جمع درآمد نداریم، زیرا معافیتها را عادلانهتر میکند و از سویی مالیات بر جمع درآمد با کمکهایی که دولت مانند یارانه ارائه میدهد، متصل میشود.
وصال تاکید کرد: دولت باید مالیات بر مشاغل و تعرفههای وارداتی را اصلاح کند، از سویی برای رسیدن به نظام شفاف مالیاتی باید اقداماتی را انجام دهیم و بازتعریفی برای درآمدهای دولت ایجاد شود.
او با اظهار اینکه مالیات ستانی از مشاغل کار سختی است، گفت: ایجاد پایانههای فروشگاهی و ساماندهی حسابهای تجاری قدم خوبی در این راستا بود.
به گفته عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف، درباره موضوع واردات سیاست متناقضی دنبال شده و در کنار محدودیت واردات، تعرفههای وارداتی براساس نرخ ارز ۲۸۵۰۰ تومان محاسبه میشود که میتوان نرخ ارز مبنا را نیما یا بازار درنظر گرفت.
او با بیان اینکه رویکرد سازمان امور مالیاتی در کاهش نرخ مالیات بر عملکرد شرکتها خوب بوده، افزود: کاهش نرخ مالیاتی باید با گسترش شمول ترکیب شود تا تامین مالی پایدار انجام شود.
وصال تاکید کرد: برای رسیدن به نظام شفاف مالیاتی باید پروژههای شفافی را هدفگذاری کرد، از طرفی باید درآمدهای دولت یکپارچه شود.