به گزارش اکوایران، برآورد ارزش افزوده بخش نفت در سه ماهه منتهی به مهر سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶.۹ درصد بزرگتر شده درحالی که این بخش در ماههای گذشته ارقام رشد بالاتری را تجربه کرده است. به عبارت دیگر رشد نفت در سه ماهه منتهی به مهر امسال پایینترین میزان را […]
به گزارش اکوایران، برآورد ارزش افزوده بخش نفت در سه ماهه منتهی به مهر سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶.۹ درصد بزرگتر شده درحالی که این بخش در ماههای گذشته ارقام رشد بالاتری را تجربه کرده است. به عبارت دیگر رشد نفت در سه ماهه منتهی به مهر امسال پایینترین میزان را در پنج ماه اخیر به ثبت رسانده است. در مقابل بالاترین رشد سه ماهه نیز در شهریور و مرداد ۱۴۰۳ برآورد شده است. این یعنی در مهر سرعت رشد بخش نفت کاهش یافته است.
خبر مرتبط
رشد اقتصادی در پاییز؛ همه کاهشی بودند به جز یکی
اکوایران: رشد سه ماهه منتهی به مهر امسال در تمام بخشهای اقتصادی به جز کشاورزی در مقایسه با تابستان سال جاری کاهش یافته است. در مجموع نیز رشد اقتصادی کل سه ماهه منتهی به مهر نسبت به شهریور نزولی بوده است.
چند و چون محاسبه ارزش افزوده بخش نفت
نفت مهمترین بخش اقتصاد ایران است که سهم بالایی از رشد اقتصادی ایران را به خود اختصاص داده است.
در واقع افزایش ارزش افزوده بخش نفت همبستگی بالایی با رشد اقتصادی کل دارد. بنابراین بررسی بخش نفت و آمار و ارقام مربوط به این صنعت بسیار حائز اهمیت است.
پژوهشکده پولی و بانکی به تازگی با استفاده از روش یادگیری عمیق و دادههای مربوط به بخش نفت اقدام به برآورد ارزش افزوده بخش نفت میکند. این نهاد برای برآورد شاخص فعالیت بخش نفت، میزان تولید ماهانه نفت خام و همچنین سایر فرآوردههای نفتی را که توسط اوپک و همچنین اداره اطلاعات انرژی آمریکا ارائه میشود مورد استفاده قرار داده است. به علاوه از آمار تولید شرکتهای پالایش نفت که اطلاعات خود را از طریق سازمان بورس و سامانه کدال منتشر میکند نیز استفاده شده است.
رشد بخش نفت نزولی شد
برآوردهای پژوهشکده پولی و بانکی حاکی از آن است که رشد ارزش افزوده بخش نفت در سه ماهه منتهی به مهر امسال ۶.۹ درصد برآورد شده است. این درحالی است که رشد این بخش در سه ماهه منتهی به شهریور و مرداد ۱۲.۶ درصد تخمین زده شده است. به بیان دیگر سرعت رشد بخش نفت در مقایسه با شهریور کاهش یافته است.
این رقم بالاترین رشد بخش نفت در حداقل پنج ماه گذشته بوده است. همچنین رشد نفت در سه ماهه منتهی به تیر امسال ۱۰.۶ درصد و در خرداد ۱۱.۴ درصد برآورد شده است.