«کالای صادراتی ایران»؛ ارزان در خارج، گران در ایران - افق اقتصادی

«کالای صادراتی ایران»؛ ارزان در خارج، گران در ایران - افق اقتصادی
سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-26
کد خبر: 322744 |
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۰ |
0 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران،‌ مرکز آمار ایران در جدیدترین گزارش خود تورم کالاهای صادراتی ایران را بر اساس قیمت‌های «دلاری» و «ریالی» در تابستان سال ۱۴۰۳ اعلام کرده است. بر اساس این آمارها تورم فصلی کالاهای صادراتی به صورت «دلاری» در ۸ گروه کالایی منفی، در یک گروه کالایی صفر و در سایر گروه‌ها مثبت بوده […]

«کالای صادراتی ایران»؛ ارزان در خارج، گران در ایران

به گزارش اکوایران،‌ مرکز آمار ایران در جدیدترین گزارش خود تورم کالاهای صادراتی ایران را بر اساس قیمت‌های «دلاری» و «ریالی» در تابستان سال ۱۴۰۳ اعلام کرده است. بر اساس این آمارها تورم فصلی کالاهای صادراتی به صورت «دلاری» در ۸ گروه کالایی منفی، در یک گروه کالایی صفر و در سایر گروه‌ها مثبت بوده است. تورم فصلی این اقلام به صورت «ریالی» نیز در تمام گروه‌ها مثبت بوده و در ۷ گروه کالایی نسبت به بهار با افزایش روبرو بوده است.

همچنین، به طور کلی تورم فصلی اقلام صادراتی به دلار کمتر از این شاخص به ریال بوده که نشان می‌دهد شدت افزایش قیمت کالای صادراتی ایران در بازار جهانی به مراتب کمتر از شدت افزایش قیمت این کالا در بازارهای داخل کشور بوده و حتی در خصوص برخی کالاها با ارزانی در خارج کشور همراه بوده است.

تورم فصلی اقلام صادراتی؛ در ایران ۵ درصد، در خارج منفی

بررسی‌های آماری نشان می‌دهد تورم فصلی کالاهای صادراتی (به قیمت‌های دلاری) در تابستان امسال معادل منفی ۰.۳ درصد بوده است. به بیان دیگر قیمت کالاهای داخلی که به کشورهای دیگر صادر شده است ۰.۳ درصد کاهش قیمت دلاری داشته است. در مقابل، این نرخ به صورت ریالی ۵.۴ درصد برآورد شده است. یعنی اقلام صادراتی ایران در فصل تابستان نسبت به بهار در داخل کشور ۵.۴ درصد افزایش قیمت داشته‌اند. این مسئله نشان می‌دهد که شدت افزایش قیمت کالای صادراتی ایران در بازار جهانی به مراتب کمتر از شدت افزایش قیمت این کالا در بازارهای داخل کشور بوده و حتی در خصوص برخی کالاها با ارزانی در خارج کشور همراه بوده است.

گروه‌های صدرنشین در تورم صادراتی‌ها

بر اساس گزارش مرکز آمار از میان گروه‌های صادراتی مختلف، بالاترین تورم فصلی «ریالی» مربوط به گروه «مروارید» با نرخ ۱۱.۳ درصد بوده است. بعد از آن نیز گروه «خمیر چوب و محصولات سلولزی» قرار گرفته که تورم فصلی ریالی آن در تابستان امسال ۹.۴ درصد برآورد شده است.

در مقابل، تورم کالاهای هنری صادر شده به صورت ریالی صفر بوده و هیچ تغییر قیمتی نسبت به فصل بهار نداشته است. کمترین سطح این شاخص نیز ۳.۶ درصد و مربوط به گروه «فلزات معمولی» بوده است.

این بررسی را می‌توان در خصوص تورم فصلی اقلام صادراتی به صورت «دلاری» نیز انجام داد. نتایج این بررسی نشان می‌دهد که تورم فصلی دلاری از بین این محصولات در ۸ گروه منفی بوده است؛ یعنی قیمت این ۸ گروه کالایی به صورت دلاری در خارج کشور با کاهش قیمت نسبت به بهار همراه بوده است. شدیدترین اُفت قیمت مربوط به گروه «فلزات معمولی» بوده که تورم فصلی دلاری آن منفی ۲.۱ درصد ثبت شده است. پس از آن، گروه «محصولات معدنی» با نرخ منفی ۱.۴ درصد قرار گرفته است. در مقابل، تورم فصلی دلاری گروه «پوست خام و چرم» و «کفش» به ترتیب با نرخ‌های ۴.۵ درصد و ۳.۵ درصد بالاتر از سایر کالاها بوده و نشان‌دهنده افزایش قیمت دلاری این محصولات نسبت به بهار در بازارهای خارج کشور است.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید