به گزارش اکوایران به نقل از تسنیم، بودجه سال ۱۴۰۴ با تغییرات قابلتوجهی نسبت به سال جاری همراه است که یکی از مهمترین آنها کاهش سهم ارز ترجیحی اختصاصیافته به واردات کالاهای اساسی است. طبق ارقام اعلامشده، مبلغ تخصیصیافته برای واردات کالاهای اساسی همچنان ۱۲ میلیارد دلار باقی مانده، اما نرخ ارز مبنای تخصیص با […]
به گزارش اکوایران به نقل از تسنیم، بودجه سال ۱۴۰۴ با تغییرات قابلتوجهی نسبت به سال جاری همراه است که یکی از مهمترین آنها کاهش سهم ارز ترجیحی اختصاصیافته به واردات کالاهای اساسی است.
طبق ارقام اعلامشده، مبلغ تخصیصیافته برای واردات کالاهای اساسی همچنان ۱۲ میلیارد دلار باقی مانده، اما نرخ ارز مبنای تخصیص با افزایشی ۳۵ درصدی از ۲۸,۵۰۰ تومان به ۳۸,۵۰۰ تومان رسیده است.
این تغییر نشان میدهد که علاوه بر کاهش حجم ارز تخصیصی به کالاهای اساسی، سیاستهای مرتبط با نرخ ارز نیز دستخوش تغییرات مهمی شده است که میتواند بر هزینه واردات کالاهای اساسی و در نهایت قیمت تمامشده آنها برای مصرفکنندگان تأثیر بگذارد.
افزایش قیمت ۳۵ درصدی کالاهای اساسی
کالاهای اساسی در بودجه سال ۱۴۰۴ با رشد ۳۵ درصدی نرخ ارز تخصیصی مواجه شدهاند، اما موضوع قابلتوجه این است که در این بودجه هیچ اشارهای به افزایش یارانهها برای حمایت از اقشار کمبرخوردار نشده است.
با توجه به اینکه هدف از تخصیص ارز ترجیحی به کالاهای اساسی، کاهش فشار بر معیشت مردم و محافظت از گروههای آسیبپذیر است، این تناقض به نگرانیها در مورد تأثیر این تغییرات بر توان خرید خانوارها دامن میزند. انتظار میرود در چنین شرایطی، یارانهها متناسب با رشد هزینههای زندگی افزایش یابد تا از بار مالی تحمیلشده به خانوارها کاسته شود.