به گزارش اکوایران؛ اتحادیه اروپا حدود یک سال پیش به دلیل وجود آلودگی در پسته ایرانی، صادرات این محصول به کشورهای عضو را تهدید کرد. با وجود هشدارهای اولیه، اقدامات لازم برای رفع این مشکل به سرعت انجام نشد و خطر ممنوعیت کامل صادرات پسته به اتحادیه اروپا بسیار جدی شد و چندی پیش این […]
به گزارش اکوایران؛ اتحادیه اروپا حدود یک سال پیش به دلیل وجود آلودگی در پسته ایرانی، صادرات این محصول به کشورهای عضو را تهدید کرد. با وجود هشدارهای اولیه، اقدامات لازم برای رفع این مشکل به سرعت انجام نشد و خطر ممنوعیت کامل صادرات پسته به اتحادیه اروپا بسیار جدی شد و چندی پیش این اتحادیه اعلام کرد بهزودی این ممنوعیت، اجرایی خواهد شد. مشکلی که پس از پیگیریهای انجام شده توسط مسئولین مربوطه، اتحادیه اروپا مهلت یک ماههای را برای بهبود کیفیت پسته ایرانی در نظر گرفت.
به گزارش اتاق ایران، عضو هیات مدیره انجمن پسته با بیان اینکه قرار بود صادرات پسته ایران به اتحادیه اروپا به دلیل آلوده بودن، لغو شود، گفت: با پیگیریهای صورت گرفته، اتحادیه اروپا به صادرکنندگان پسته شش ماه دیگر مهلت داد.
عضو هیات مدیره انجمن پسته گفت: اتحادیه اروپا ۶ ماه دیگر به تولیدکنندگان و صادرکنندگان پسته ایران مهلت داد تا در راستای بهبود کیفیت پسته و رفع آلودگی آفلاتوکسین، اقدامات لازم را انجام دهند.
مظفر محمدی افزود: اتحادیه اروپا حدود یک سال پیش هشدارهایی را درباره امکان ممنوعیت ورود پسته ایران به اتحادیه اروپا داده بود که متأسفانه به نظر میرسد به دلیل برخی سهلانگاریها اقدامات لازم برای رفع آلودگیها و بهبود کیفیت پسته تولیدی صورت نگرفت تا آنجا که از طرف اتحادیه اروپا اعلام شود بهزودی این ممنوعیت، اجرایی خواهد شد.
عضو هیات مدیره انجمن پسته تصریح کرد: پسته یک محصول ملی است و صادرات آن برای ایران اهمیت بالایی دارد. بنابراین نباید اجازه دهیم که خدشهای به روند صادرات آن وارد آید. البته در یک سال گذشته ورود خودروسازان به عرصه صادرات پسته اختلالات زیادی در روند صادرات این محصول به وجود آورده است چراکه آنها تخصص لازم را در این حوزه ندارند و باعث شدند پسته ایران به قیمتهایی پایینتر از بهای جهانی در بازارهای صادراتی عرضه شود و برای همین صادرکنندگان واقعی پسته را در روند قیمتگذاری با چالش روبهرو کردند.
این فعال اقتصادی افزود: به دنبال انتشار تصمیم اتحادیه اروپا مبنی بر جلوگیری از ورود پسته به اروپا، انجمن پسته، اتحادیه خشکبار، وزارت کشاورزی و وزارت امور خارجه شروع به رایزنی کردند و امکان ملاقات یک ساعتهای در مقر اتحادیه اروپا فراهم شد و متناسب با آن تلاش کردیم تا مهلتی گرفته شود تا اقدامات لازم در راستای بهبود کیفیت تولیدات پسته، اجرای آزمایشهای حرفهایتر و اصلاح در روشهای انبارداری، نگهداری و ارسال محمولههای پسته انجام شود.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران افزود: خوشبختانه اتحادیه اروپا شش ماه دیگر مهلت داد تا بتوانیم اصلاحات لازم را در رابطه با محصول پسته انجام دهیم. امیدوارم از این فرصت بهترین بهره را ببریم و اجازه ندهیم بازارهای صادراتی کشور در شرایط تحریم از بین برود.