رد پای ترامپ در رفاه از دست‌رفته ایرانیان - افق اقتصادی

رد پای ترامپ در رفاه از دست‌رفته ایرانیان - افق اقتصادی
جمعه, ۲۵ آبان ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-15
کد خبر: 317691 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۲ |
0 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، رشد اقتصادی ایران در سال ۹۵ که همزمان با آغاز دور اول ریاست جمهوری ترامپ است ، معادل ۱۳ درصد بوده است. در سال بعد نیز رشد اقتصادی مثبت بوده اما به علت رشد اقتصادی بالای سال ۹۵، کمتر افزایش پیدا کرده است. با این‌حال اعلام خروج آمریکا از برجام و بازگشت […]

رد پای ترامپ در رفاه از دست‌رفته ایرانیان

به گزارش اکوایران، رشد اقتصادی ایران در سال ۹۵ که همزمان با آغاز دور اول ریاست جمهوری ترامپ است ، معادل ۱۳ درصد بوده است. در سال بعد نیز رشد اقتصادی مثبت بوده اما به علت رشد اقتصادی بالای سال ۹۵، کمتر افزایش پیدا کرده است. با این‌حال اعلام خروج آمریکا از برجام و بازگشت سایه تحریم‌ها موجب شد تا در سال ۹۷ رشد اقتصادی ایران به شدت منفی شود.

ورود مجدد دونالد ترامپ به کاخ سفید در دی امسال باز هم می‌‌تواند رشد اقتصادی ایران را با تغییراتی روبرو کند؟ اثر تصمیمات ترامپ بر اقتصاد چیست؟ این‌ها سوالاتی هستند که پاسخشان برای فعالان اقتصادی و مردم اهمیت دارد.

خبر مرتبط

نبض تورم ایران در عصر ترامپ

اکوایران: بررسی‌ها نشان می‌دهد، ورود ترامپ به کاخ سفید در دور اول بر روی تورم سالانه اثری نداشته است. اما تهدیدها و زمزمه‌های خروج از برجام و در نهایت خروج رسمی آمریکا منجر به افزایش شدید تورم شده است.

روح تازه برجام به اقتصاد ایران

رخداد برجام در تیرماه سال ۹۴ ، یک چشم‌انداز مثبت برای فعالان اقتصادی و مردم ایجاد کرد. رفع تحریم‌های آمریکا و سازمان ملل و تسهیل فروش نفت ایران از آثار این اتفاق بود. در نتیجه، نااطمینانی‌ها و ریسک‌های موجود بر اقتصاد کشور کمرنگ‌تر شده و در سال‌های ۹۵ و ۹۶ اقتصاد وارد دوره‌ای از رونق شد. به طوری‌که در سال ۹۵ اقتصاد ایران رشدی معادل ۱۳ درصد را تجربه کرد. در سال ۹۶ نیز رشد اقتصادی کشور ۶ درصد برآورد شده است.

کیک اقتصاد در دو سال اول ترامپ

انتخابات آمریکا جهت انتخاب ۴۵امین رئیس جمهور این کشور در آبان سال ۹۵ برگزار شد. در نتیجه این رقابت دونالد ترامپ به عنوان فرمانده کل قوای آمریکا انتخاب شد. در سال اول ریاست جمهوری ترامپ اقتصاد ایران آنچنان تحت تاثیر قرار نگرفت. ممکن است به نظر برسد رشد اقتصادی در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵ کاهش یافته و این امر ناشی از روی کار آمدن ترامپ است. باید گفت این انگاره غلطی است، چرا که عامل کاهش رشد در سال ۹۶ در نتیجه رشد بالای سال ۹۵ و استفاده از ظرفیت‌های کلان اقتصاد کشور بوده است. آمارها نیز این امر را تایید می‌کند چرا که حجم اقتصاد از حدود ۹۰۰۰ هزار میلیارد تومان در سال ۹۵ به ۹۶۰۰ هزار میلیارد تومان در سال ۹۶ افزایش یافته که حجم اقتصاد بزرگتر شده است. به عبارتی براساس علم اقتصاد معمولا نتیجه رشدهای خیلی زیاد ، رشدهای پایین‌تر در سال‌های بعد است.

با این‌حال زمزمه‌های خروج ترامپ از برجام و سپس اعلام رسمی بازگشت تحریم‌ها در اثر خارج شدن آمریکا از برجام در سال ۹۷ موجب شد تا اوضاع برای اقتصاد ایران تیره و تار شود. به طوری که رشد اقتصادی سال ۹۷ به شدت منفی و معادل منفی ۴.۵ درصد بوده و حتی در سه فصل این سال نیز رشد منفی ثبت شده است.

اثر ترامپ یا اثر تحریم؟

همانطور که از آمارها پیداست ریاست جمهوری ترامپ در سال ۹۵ تاثیری روی رشد اقتصادی کشور نداشته است. آنچه که موجب سقوط رشد اقتصادی و دریایی از نااطمینانی در اقتصاد ایران شده تحریم‌ها بوده است. تحریم‌هایی که چه اوباما چه بایدن و چه ترامپ اعمال کنند همین نتیجه را در پی دارند.

با این‌حال ریاست جمهوری ترامپ برای دور دوم تفاوت‌هایی با دور اول دارد. مورد اول این است که سیاست‌گذاران و مسئولان کشور شناخت بهتری از ترامپ و سیاست‌هایش دارند و از همین‌رو بهتر می‌توانند تصمیم‌گیری کنند. همچنین به نظر می‌رسد ترامپ امسال با ترامپ ۸ سال پیش فرق دارد و رویکرد متعادل‌تری را در قبال ایران پیگیری می‌کند.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید