به گزارش اکوایران؛ محصولات کشاورزی مهمترین کالای صادراتی اوکراین محسوب میشود که حدود ۴۱ درصد از صادرات این کشور را شامل میشود. اتحادیه اروپا در سالهای ۲۰۲۳-۲۴ به بازار اصلی غلات اوکراینی تبدیل شد. صادرکنندگان اوکراینی سعی دارند با بازپس گیری بازارهای از دست رفته به دلیل حمله روسیه، ردپای خود را گسترش دهند. اوکراین […]
به گزارش اکوایران؛ محصولات کشاورزی مهمترین کالای صادراتی اوکراین محسوب میشود که حدود ۴۱ درصد از صادرات این کشور را شامل میشود. اتحادیه اروپا در سالهای ۲۰۲۳-۲۴ به بازار اصلی غلات اوکراینی تبدیل شد. صادرکنندگان اوکراینی سعی دارند با بازپس گیری بازارهای از دست رفته به دلیل حمله روسیه، ردپای خود را گسترش دهند.
اوکراین یکی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان برتر محصولات کشاورزی در جهان است که نقش مهمی در عرضه غلات و دانههای روغنی به بازار جهانی ایفا میکند.
با توجه به گزارش انجمن غلات و به نقل از وزارت کشاورزی ایالات متحده، کشاورزان اوکراین با توجه به سودآوری قصد دارند در سال ۲۰۲۴-۲۰۲۵ دانههای سویا و کلزا بیشتری بکارند. تخمین زده میشود تولید دانه آفتابگردان این کشور به ۱۱.۵ میلیون تن برسد، همچنین تولید سویا ۵.۱ میلیون تن افزایش ۷ درصدی (۴.۸ میلیون تن) و تولید کلزا ۴ میلیون تن، نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد.
از سوی دیگر صادرات گندم در سال ۲۰۲۳-۲۴ هم با ۶ درصد افزایش به ۱۸.۱ میلیون تن و صادرات ذرت با ۳ درصد افزایش به ۲۸ میلیون تن رسید. همچنین، جو با ۹ درصد کاهش به ۲.۵ میلیون تن و چاودار با ۸۳ درصد کاهش به ۳۰۰۰ تن رسید.
مقاصد صادراتی اوکراین
داده قابل توجه در سال ۲۰۲۳-۲۴، افزایش ۲۵۰ درصدی صادرات ذرت به مصر و ترکیه بود. دستههای کوچکی از ذرت نیز به هند ارسال شد، همچنین صادرات محموله به اتحادیه اروپا و چین کاهش یافت.
صادرات گندم به دو مقصد اصلی اتحادیه اروپا و مصر رشد کرد و همچنین صادرات به چندین مقصد کوچکتر از جمله ویتنام، الجزایر، لبنان، اسرائیل، تونس و کره جنوبی افزایش یافت.
در این میان، پاکستان با واردات ۸۱۴۰۰۰ تن به مقصد جدیدی تبدیل شد. این توسعه عمدتا به دلیل کاهش شدید صادرات به ترکیه از ۳.۱ میلیون تن به ۱.۱ میلیون تن امکانپذیر شد.
با این وجود، انتظار میرود صادرات غلات در سال ۲۰۲۴-۲۵ کاهش یابد. گندم و ذرت با کاهش ۲۴ درصدی گندم به ۱۳.۷ میلیون تن و ذرت با کاهش ۲۲ درصدی به ۲۱.۸ میلیون تن بیشترین کاهش را خواهند دید.
براساس برآوردها، صادرات جو با ۶ درصد کاهش به ۲.۳ میلیون تن برسد، در حالی که صادرات چاودار با افزایش ۳۳۳ درصدی به ۱۰ هزار تن خواهد رسید.
صادرات دانههای روغنی به طور کلی در سالهای ۲۰۲۴-۲۰۲۵ به دلیل افزایش تولید سویا و کاهش خرد شدن مورد انتظار برای کلزا افزایش یابد. صادرات تخمه آفتابگردان ۳۰۰ هزار تن تخمین زده میشود که مشابه سالهای ۲۰۲۳-۲۴، سویا با ۲.۹ میلیون تن افزایش ۷ درصدی؛ و کلزا به میزان ۳.۶ میلیون تن، ۲۲ درصد افزایش یافته است.
انتظار میرود اتحادیه اروپا همچنان بازار اصلی دانههای روغنی اوکراینی باقی بماند، اگرچه ممکن است مقصد نهایی آنها نباشد.