سفت‌ترشدن پیچ ریپو در بانک مرکزی - افق اقتصادی

سفت‌ترشدن پیچ ریپو در بانک مرکزی - افق اقتصادی
پنجشنبه, ۲۴ آبان ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-14
کد خبر: 317267 |
تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۳:۳۲ |
0 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، در جدیدترین گزارش بانک مرکزی از عملیات بازار باز منتهی به ۲۱ آبان ماه، حجم اعتبارات درخواستی ثبت شده بیش از ۲۹۰ هزار میلیارد تومان بوده است. بانک مرکزی با بیش از ۸۰ درصد از این درخواست‌ها موافقت کرده است.در این حراج، ۲۲ بانک و موسسه اعتباری غیر بانکی شرکت کردند.  حجم معاملات […]

سفت‌ترشدن پیچ ریپو در بانک مرکزی

به گزارش اکوایران، در جدیدترین گزارش بانک مرکزی از عملیات بازار باز منتهی به ۲۱ آبان ماه، حجم اعتبارات درخواستی ثبت شده بیش از ۲۹۰ هزار میلیارد تومان بوده است. بانک مرکزی با بیش از ۸۰ درصد از این درخواست‌ها موافقت کرده است.در این حراج، ۲۲ بانک و موسسه اعتباری غیر بانکی شرکت کردند. 

حجم معاملات در بازار باز منتهی به ۲۱ آبان ماه

همانطور که اشخاص برای گرفتن وام به بانک‌ها مراجعه می‌کنند، بانک‌ها نیز جهت تامین مالی و دریافت اعتبار خود به بانک مرکزی مراجعه می‌کنند. این عملیات تحت عنوان بازار باز شکل می‌گیرد. بانک‌ها با گرو گذاشتن اوراق نزد بانک مرکزی، اعتبار مورد نیاز خود را اعلام می‌کنند. بانک مرکزی تعیین می‌کند که چه مقدار از این نیاز مالی را پاسخ می‌دهد و بانک‌ها در چه سررسید و با چه نرخ سودی باید اوراق خود را بازخرید کنند.

در جدیدترین گزارش بانک مرکزی از عملیات بازار باز منتهی به ۲۱ آبان ماه، ۲۹۰ هزار و ۳۴۰ میلیارد تومان اعتبار توسط ۲۲ بانک درخواست شده است. بانک مرکزی با ۲۳۷ هزار میلیارد تومان از این حجم سفارشات موافقت کرده است. بر این اساس، نسبت درخواست‌های موافقت‌شده به کل درخواست‌های ارسال شده به حدود ۸۱ درصد رسیده که از هفته دوم مهر ماه به بعد، کمترین نسبت محسوب می‌شود. به عبارت دیگر، به نظر می‌رسد بانک مرکزی در موافقت با درخواست ریپو سخت‌گیری خود را افزایش داده است.

در حراج این هفته سررسید اعتبارها ۷ روزه بودند که بانک‌های اعتبار گیرنده باید طی یک هفته بدهی خود را تسویه کنند. این تسویه به صورت بازخرید اوراق گرو گذاشته شده نزد بانک مرکزی با نرخ سود سالانه ۲۳ درصد است. این عملیات گرو گذاشتن اوراق و بازخرید آن از بانک مرکزی با نام ریپو نیز شناخته می‌شود.

تا این هفته ۲۴۳ هزار و ۶۰ میلیارد تومان از توافقات بازخرید گذشته سررسید شده است.از طرفی، ارزش مانده اعتبارات سررسید نشده این هفته و هفته‌های قبل به ۲۳۷ هزار میلیارد تومان رسیده است. در مقایسه با ارزش مانده اعتبارات سررسید نشده هفته گذشته، شاهد ۵ هزار میلیارد تومان کاهش در این اعتبارات سررسید نشده هستیم.

اعتبارگیری قاعده‌مند در آستانه ۴ همت

یکی دیگر از راه‌های بانک مرکزی برای مدیریت نیاز مالی بانک‌ها بازار قاعده‌مند یا شبانه است. نرخ بهره در این بازار ۲۴ درصد است و بانک‌ها موظفند با گرو گذاشتن اوراق، طی ۲۴ الی ۴۸ ساعت اوراق را با نرخ سود تعیین شده بازخرید کنند. در این بازار بانک‌های متقاضی اعتبار از سایر بازارها وام می‌گیرند.

در هفته منتهی به ۲۱ آبان ماه، ۳ بانک و موسسه اعتباری غیر بانکی ۳ هزار و ۹۷۰ میلیارد تومان اعتبار  به روش قاعده‌مند دریافت کرده‌اند. همچنین، از اعتبارات دریافت شده از این روش تا ۲۱ آبان ماه، ۵ هزار و ۴۷۰ میلیارد تومان به سررسید خود رسیده و توسط بانک‌ها بازخرید شده است.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید