چشم‌انداز دانشجویان در بازار کار - افق اقتصادی

چشم‌انداز دانشجویان در بازار کار - افق اقتصادی
پنجشنبه, ۱ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-21
کد خبر: 315765 |
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۲ |
10 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم، از حدود ۱۱ سال پیش مرجع رسمی رصد اشتغال شده و رصد اشتغال دانش‌آموختگان را انجام می‌دهد.

چشم‌انداز دانشجویان در بازار کار

علی‌باقر طاهری‌نیا معاون وزیر علوم و رئیس این موسسه در گفتگو با اکوایران، توضیح می‌دهد که این موسسه پژوهشی متولی شده تا بررسی کند چه درصدی از دانش‌آموختگان شاغل هستند.

این موسسه از سال ۱۳۹۲، سالانه یک کتاب تحت عنوان رصد اشتغال دانش‌آموختگان منتشر می‌کند که البته طاهری‌نیا می‌گوید در این کتاب اطلاعات اشتغال دانش‌آموختگان چند سال قبل رصد می‌شود. 

به گفته معاون وزیر علوم، منظور از شاغلین همه بیمه‌پردازانی هستند که نام آنها در بانک بیمه‌شدگان وزارت کار وجود داشته باشد.

طاهری‌نیا با توجه به رصد‌ انجام شده طی سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۰ توضیح ‌می‌دهد که حدود ۵۰ درصد دانش‌آموختگان در سال‌های مختلف فرصت اشتغال پیدا کرد‌ه‌اند و تجربه نشان می‌دهد که هر وقت نرخ رشد اقتصادی کشور بالا بوده ظرفیت اشتغال هم بالا رفته و نسبت اشتغال هم افزایش پیدا کرده.

او در ادامه به تکلیف برنامه هفتم توسعه برای وزارت علوم مبنی بر مهارتی شدن اشاره کرده و می‌گوید: از سال گذشته برای اولین بار در وزارت علوم ۵ نوع درس تعریف شده که این دروس ناظر به مهارت است.

به گفته رییس موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم، قرار است ۵ تا ۱۵ واحد درسی به دروس دانشگاهی اضافه یا جایگزین شود.

آنطور که طاهری‌نیا در گفتگو با اکوایران به آن اشاره کرده، اگر دانش‌آموختگان دانشگا‌ه فرهنگیان در نظر گرفته نشوند، بالاترین اشتغال را حوزه بهداشت و درمان در اختیار دارد. ۸۰ درصد دانش‌آموختگان حوزه بهداشت و درمان شاغل هستند.

او با تاکید بر اینکه بهترین ضریب اشتغال یا به قولی بالاترین اشتغال‌ هم مربوط به حوزه علوم پزشکی است، می‌گوید: بعد از دانش‌آموختگان پزشکی، رقابت بین فنی مهندسی و علوم انسانی است.

رییس موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم، درباره تصوری عموم مبنی بر اینکه درصد اشتغال دانشگاه‌های دولتی بالاتر از دانشگاه‌های غیردولتی است، این باور را درست می‌داند اما توضیح می‌دهد که در بسیاری از اوقات دانش‌آموخته و دانشجوی غیردولتی از قبل و در دوره دانشجویی یا پیش از آن شاغل بوده.

معاون وزیر علوم درباره رابطه بین دهک‌های درآمدی و شانس اشتغال هم می‌گوید: هر چه دهک درآمدی بالاتر باشد، فرصت اشتغال برای دانش‌آموخته بیشتر است.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید