به گزارش اکوایران، عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد و دارایی، امروز -۱۵ آبان- طی حکمی کوثر یوسفی را به عنوان رییس هیات نظار بانک مرکزی منصوب کرد. برای اولین بار است که در وزارت اقتصاد یک زن بر کرسی ریاست هیات نظار بانک مرکزی مینشیند. هیات نظار بانک مرکزی، مرکب از سه عضو حسابرس از میان حسابرسان خبره مطلع در امور […]
به گزارش اکوایران، عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد و دارایی، امروز -۱۵ آبان- طی حکمی کوثر یوسفی را به عنوان رییس هیات نظار بانک مرکزی منصوب کرد.
برای اولین بار است که در وزارت اقتصاد یک زن بر کرسی ریاست هیات نظار بانک مرکزی مینشیند.
هیات نظار بانک مرکزی، مرکب از سه عضو حسابرس از میان حسابرسان خبره مطلع در امور بانکی با داشتن حداقل ده سال سابقه مرتبط و دو عضو اقتصاددان متخصص بانکداری است که به پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارایی و تایید مجمع عمومی بانک مرکزی برای مدت دو سال انتخاب میشوند.
خبر مرتبط
گامهای دولت چهاردهم در راستای وفاق ملی: حضور اهل تسنن و قومیتها در بدنه اجرایی کشور
اکوایران: امروز وزیر کشور در مراسم معارفه استاندار جدید تهران از انتصاب نیروهای اهل سنت و قومیتها در سطوح استانداری و مدیران ارشد و میانی صحبت به میان آورد. در این گزارش نگاهی انداختهایم به وعدههای رییس جمهور درخصوص حضور اهل سنت، زنان و قومیتهای مختلف کشور در بدنه دولت و میزان تحقق آن.
وفاق ملی و سیاست بهکارگیری زنان در سطوح اصلی مدیریتی
در متنی که پایگاه اطلاعرسانی دولت برای خبر انتصاب یوسفی منتشر کرده، ذکر شده که در راستای سیاست دولت چهادهم مبنی بر بکارگیری زنان در سطوح مدیریتی، کوثر یوسفی به سمت رییس هیات نظار بانک مرکزی منصوب شد.
البته این اولین انتصاب یک زن در وزارت اقتصاد نیست؛ عبدالناصر همتی، در ۲۷ شهریور طی حکمی زهره عالیپور را به عنوان سرپرست سازمان خصوصیسازی منصوب کرد.
در گزارش زیر میتوانید زنانی که در دولت چهاردهم عهدهدار سمتهای سیاسی و اقتصادی در سطوح مختلف مدیریتی هستند را بشناسید.
خبر مرتبط
حضور زنان در دولت وفاق ملی دو رقمی شد
اکوایران: امروز -۴مهر- وزیر نفت در حکمی صدیقه خزایی را به عنوان سرپرست معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت منصوب کرد. این انتصاب، دهمین انتصاب زنان در دولت چهاردهم بود. در این گزارش نگاهی انداختیم به این انتصابها.
اکنون باتوجه به حضور کوثر یوسفی در سمت رییس هیات نظار بانک مرکزی و سودابه ضرغام نژاد بهعنوان فرماندار دهگلان، تعداد زنان در دولت وفاق ملی به عدد ۱۲ رسید.
سیاست بهکارگیری نخبگان اهل سنت، قومیتهای مختلف و زنان در سطوح مختلف مدیریتی دولت از جمله شعارهای اصلی مسعود پزشکیان در دوران انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم بود.
مسعود پزشکیان در بیانیهای خطاب به زنان و دختران کشور در ایام انتخابات اظهار کرده بود: «باور دارم که حضور زنان در سطوح بالای مدیریتی و تصمیمگیری، حق آنها و ضرورتی برای پیشرفت کشور است. هدف من افزایش سهم زنان در مناصب مدیریتی کشور بر اساس شایسته سالاری و عدالت است. من حق انتخاب شدن زنان در مناصب سیاسی را به رسمیت میشناسم و جایگاه امور زنان را در ساختار دولت ارتقا خواهم داد. من به رسمیت شناختن حق انتخاب شدن و تسری شمول رجل سیاسی به زنان را دوشادوش خودشان پیگیری میکنم.»
اقلیتهای قومی و مذهبی هم به سطوح مدیریتی میرسند؟
این تنها زنان نبودند که دولت قول داد سهم ناچیز آنها از مدیریت کشور را افزایش دهد. این موضوع اقلیتهای قومی و مذهبی را نیز در برمیگیرد.
اسکندر مومنی، وزیر کشور در یکم آبان و در مراسم معارفه استاندار تهران درخصوص انتصابهای استانداران اهل سنت و عرب در دولت چهاردهم اظهار کرد: اولین استاندار اهل سنت در کردستان پس از پیروی انقلاب اسلامی در این دولت انتخاب شد. اولین استاندار عرب در این دولت انتخاب شد. برای اولین بار یک خانم – سودابه ضرغام نژاد- در کردستان -شهرستان دهگلان- فرماندار شد. وفاق ملی اعتقاد دولت چهاردهم است. ملاک ما شایستگی است نه وابستگی به موضوع خاصی.
اینکه آیا این سیاستها میتواند احساس همبستگی و وفاق ملی را تقویت کند موضوعی است که زمان مشخص میکند. اما نشانههایی -ولو مختصر- هست که نشان میدهد در سطح نمادین این اقدامات موثر بوده است. شاید نمادینترین آنها حضور مولوی عبدالحمید در مراسم تودیع و معارفه استاندار بلوچ و اهل سنت سیستان و بلوچستان بود. اولین حضور او در مراسم رسمی بعد از حوادث ۱۴۰۱ در سیستان و بلوچستان.