اموال شرکت‌های زیان‌ده دولت قیمت روز می‌خورد - افق اقتصادی

اموال شرکت‌های زیان‌ده دولت قیمت روز می‌خورد - افق اقتصادی
جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-22
کد خبر: 314397 |
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۳:۳۳ |
19 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد، آیین نامه اجرایی بند (الف) ماده (۲۵) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی در هیات وزیران به تصویب رسیده است. این بند به دولت اجازه داده تا دارایی‌های ثابت شرکت‌های دولتی دارای زیان انباشته که […]

اموال شرکت‌های زیان‌ده دولت قیمت روز می‌خورد

به گزارش اکوایران، وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد، آیین نامه اجرایی بند (الف) ماده (۲۵) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی در هیات وزیران به تصویب رسیده است.

این بند به دولت اجازه داده تا دارایی‌های ثابت شرکت‌های دولتی دارای زیان انباشته که صددرصد سهام آنها متعلق به دولت یا متعلق به شرکت‌های دولتی هستند، تا پایان سال دوم برنامه یک‌بار مورد تجدید ارزیابی قرار دهد. سهم دولت از مبالغ حاصل تجدید ارزیابی شرکت‌های دولتی یادشده معاف از پرداخت مالیات بوده و باید حسب مورد به‌حساب افزایش سرمایه دولت یا شرکت دولتی سهامدار در شرکت‌ها‌ی دولتی یادشده موضوع این بند واریز شود.

بر این اساس وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف بوده تا آیین‌نامه اجرائی این بند مشتمل بر چگونگی استهلاک دارایی‌های ثابت استهلاک‌پذیر تجدید ارزیابی‌شده را ظرف سه‌ماه از لازم‌الاجرا شدن این قانون تهیه کند و به‌تصویب هیأت وزیران برساند.

بر اساس آیین نامه مصوب هیئت وزیران، شرکت‌های مشمول در صورتی که ظرف یک سال پس از تجدید ارزیابی شناسایی و ثبت تجدید ارزیابی در دفاتر قانونی شرکت تشریفات قانونی جهت انتقال مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌های ثابت به حساب سرمایه و نیز ثبت افزایش سرمایه نزد مرجع ثبت شرکت‌ها را انجام دهند، سهم دولت از مازاد تجدید ارزیابی که به حساب افزایش سرمایه دولت یا شرکت دولتی سهامدار در شرکت‌های مشمول منتقل می شود با رعایت سایر مقررات مشمول معافیت مالیاتی خواهد بود.

شرکت‌های دولتی زیان‌ده در لایحه بودجه ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳

وضعیت شرکت‌های دولتی در لایحه بودجه ۱۴۰۳ نشان‌دهنده ادامه روند کاهشی گردش مالی این شرکت‌ها در طول یک دهه گذشته است. از سال ۱۳۹۷ به این سو، به‌طور کلی هزینه‌های این شرکت‌ها از درآمدهایشان بیشتر بوده است.

هفت شرکت دولتی شامل پالایش نفت آبادان، شرکت ملی گاز، بازرگانی دولتی ایران، شرکت ملی نفت ایران، بانک سپه، بانک ملی ایران و بیمه ایران بیشترین هزینه‌ها را داشته‌اند.

مقایسه عملکرد مالی پیش‌بینی‌شده و واقعی نشان می‌دهد که از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۲، تعداد زیادی از شرکت‌های دولتی به‌طرز قابل توجهی فراتر از میزان قانونی پیش‌بینی‌شده، زیان‌ده بوده‌اند.

 در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ پنج شرکت دولتی زیان‌ده‌ترین پیش‌بینی شده بودند؛ بانک سپه با ۹ هزار و ۵۰۱ میلیارد تومان زیان، سازمان صداوسیما با ۷ هزار و ۵۳۱ میلیارد تومان زیان، راه‌آهن با ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان زیان، بانک مسکن با ۸۸۰ میلیارد تومان و شرکت سهامی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با ۶۸۴ میلیارد تومان زیان.

مرکز پژوهش‌های مجلس در دی‌ماه سال ۱۴۰۲ گزارشی منتشر کرد و اعلام کرد شرکت پالایش نفت آبادان پردرآمدترین شرکت دولتی و در عین حال زیان‌ده‌ترین شرکت دولتی است.

در این گزارش آمده که تولید نیروی برق حرارتی، پالایش نفت آبادان، بانک سپه، صداوسیما، توانیر، راه‌آهن جمهوری اسلامی، پشتیبانی امور دام کشور، برق منطقه‌ای تهران، برق منطقه‌ای مازندران و سازمان بیمه سلامت، زیان‌ده‌ترین شرکت‌های دولتی در سال ۱۴۰۱ بوده‌اند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید