سهم ۲۷ میلیارد دلاری نفت از سبد صادراتی - افق اقتصادی

سهم 27 میلیارد دلاری نفت از سبد صادراتی - افق اقتصادی
سه شنبه, ۱۵ آبان ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-05
کد خبر: 314342 |
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۲ |
0 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران؛ داده‌های گمرک نشان می‌دهد از مجموع ۹۹.۷ میلیارد دلاری تجارت خارجی کشور در ۷ ماهه سال جاری، ۶۰.۲ میلیارد دلار به صادرات با احتساب نفت و خدمات فنی و مهندسی و ۳۹.۵ میلیارد به واردات با احتساب شمش طلا اختصاص داشت. با توجه به داده‌های اعلام شده می‌توان گفت در بازه زمانی […]

سهم ۲۷ میلیارد دلاری نفت از سبد صادراتی

به گزارش اکوایران؛ داده‌های گمرک نشان می‌دهد از مجموع ۹۹.۷ میلیارد دلاری تجارت خارجی کشور در ۷ ماهه سال جاری، ۶۰.۲ میلیارد دلار به صادرات با احتساب نفت و خدمات فنی و مهندسی و ۳۹.۵ میلیارد به واردات با احتساب شمش طلا اختصاص داشت.

با توجه به داده‌های اعلام شده می‌توان گفت در بازه زمانی مورد بررسی، صادرات غیرنفتی به ۳۲.۵ میلیارد دلار رسید که ۱۵ درصد افزایش داشته است. همچنین در این مدت صادرات نفت خام و کوره به ۲۷ میلیارد دلار و صادرات خدمات فنی مهندسی به ۷۰۰ میلیون دلار رسید، این در حالی که واردات کشورمان بدون احتساب طلا به میزان ۳۶.۱ میلیارد دلار و واردات شمش طلای استاندارد ۳.۴ میلیارد دلار بوده است.

در این خصوص رئیس کل گمرک ایران به این نکته اشاره می کند که، میزان وزنی واردات کشور بدون شمش طلا در این مدت با ۲.۷ درصد افزایش به میزان ۲۱.۷ میلیون تن رسید.

کسری ۷ میلیارد دلاری تراز تجاری

به گفته محمد رضوانی‌فر، تراز تجاری در هفت ماهه سال ۱۴۰۳ حدود ۷ میلیارد دلار کسری داشت که این میزان بدون احتساب صادرات نفت خام، نفت کوره و خدمات فنی و مهندسی ثبت شده و با احتساب نفت و خدمات فنی مهندسی هم ۲۰.۷ میلیارد دلار مازاد تجارت خارجی داشته‌ایم.

براساس آمار گمرک میزان وزنی صادرات غیرنفتی در ۷ ماهه سال جاری را ۸۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تن ذکر کرد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۱.۴۸ درصد افزایش یافته است. همچنین متوسط ارزش هر تن کالای صادراتی کشورمان در ۷ ماهه امسال با ۳ درصد افزایش به رقم ۳۶۷ دلار رسیده است.

از سوی دیگر در این مدت ۳۷.۹ میلیون تن محصولات پتروشیمی به ارزش ۱۵.۲ میلیارد دلار صادر شده که به لحاظ وزن ۲۳ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد افزایش داشته است.

بزرگترین مقاصد صادراتی کشور

داده‌های گمرک نشان می‌دهد بزرگترین مقاصد صادراتی کشورمان در ۷ ماهه سال جاری به ترتیب شامل «چین» با ۸.۶ میلیارد دلار، «عراق» با ۷.۳ میلیارد دلار، «امارات متحده عربی» با ۴.۲ میلیارد دلار، «ترکیه» با ۳.۳ میلیارد دلار، «افغانستان» با ۱.۳ میلیارد دلار، «پاکستان» با ۱.۲ میلیارد دلار و «هند» با ۱.۱ میلیارد دلار بوده‌اند.

داده‌های منتشر شده نشان می‌دهد این ۷ کشور در مجموع ۸۲ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

بزرگترین مقاصد وارداتی کشور

از سوی دیگر با توجه به داده‌های اعلام شده می‌توان گفت بیشترین میزان کالاهای وارداتی به کشورمان در ۷ ماهه امسال از کشورهای «امارات متحده عربی» با ۱۲ میلیارد دلار، «چین» ۱۰.۲ میلیارد دلار، «ترکیه» ۶.۶ میلیارد دلار، «آلمان» ۱.۴ میلیارد دلار، «فدراسیون روسیه» یک میلیارد دلار، «هند» ۹۰۰ میلیون دلار و «هنگ‌کنگ» با ۷۰۰ میلیون دلار بوده است.

با توجه به این داده‌ها می‌توان گفت ۷۷ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل واردات کشور در این مدت از ۷ کشور مذکور بوده است.

از سوی دیگر در بازه زمانی مورد بررسی متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی ۱۸۱۹ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶ درصد افزایش نشان می‌دهد.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید