به گزارش اکوایران؛ دادههای گمرک نشان میدهد در بازه زمانی مورد بررسی ارزش تجارت خارجی کشور (کالاهای غیرنفتی) به ۵۸ میلیارد و ۳۳۱ میلیون دلار رسید و حجم تجارت هم برابر با ۸۸ میلیارد و ۶۱۱ میلیون تن بوده است، که نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ ارزش و وزن رشد داشته است. […]
به گزارش اکوایران؛ دادههای گمرک نشان میدهد در بازه زمانی مورد بررسی ارزش تجارت خارجی کشور (کالاهای غیرنفتی) به ۵۸ میلیارد و ۳۳۱ میلیون دلار رسید و حجم تجارت هم برابر با ۸۸ میلیارد و ۶۱۱ میلیون تن بوده است، که نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ ارزش و وزن رشد داشته است. همچنین میزان واردات کشور در این مدت، به ۱۸ میلیون و ۲۶۹هزار تن به ارزش ۳۲ میلیارد و ۵۷۳ میلیون دلار رسید، که افزایشی ۲.۸۵ درصدی در وزن و ۶.۵۵ درصدی به لحاظ ارزشی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته را ثبت کرده است.
براساس دادههای اعلام شده از سوی گمرک در بازه زمانی مورد بررسی«طلا به اشکال خام (ازجمله طلای آبکاری شده باپلاتین) برای مصارف غیرپولی»، «ذرت دامی»، «سایر تلفنهای هوشمند غیر مذکور»، «کنجاله»، «دانه سویا تراریخته»، «تراکتورها فقط با موتور پیستونی»، «قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری»، «برنج کامل سفید شده صیقلی»،«روغن دانه آفتابگردان، روغن گلرنگ، یا زعفران کاذب» و « شکر تصفیه شده» در میان ۱۰ محصول با بیشترین ارزش وارداتی قرار داشتهاند.
وضعیت واردات محصولات غیرنفتی
ارزیابی از روند واردات کشور در نیمه نخست سال جاری نشان دهنده آن است که «طلا به اشکال خام (ازجمله طلای آبکاری شده باپلاتین) برای مصارف غیرپولی» هم در این مدت کمی بیش ۲ میلیارد و ۵۳۰ میلیون دلار بوده است. هیات دولت در آذرماه سال ۱۴۰۱ مصوب کرد تا تسهیلاتی جهت واردات شمش طلا برقرار شود، پس از این مصوبه، واردات شمش طلا به کشور آغاز شد.
از سوی دیگر روند واردات کالا به کشور نشان میدهد در مدت زمان مورد بررسی ارزش واردات «ذرت دامی» در مدت زمان مورد بررسی حدود یک میلیارد و ۵۱۰ میلیون دلار بوده است.
از سوی دیگر دادههای اعلام شده نشان میدهد، سهم ارزشی «سایر تلفن های هوشمند غیر مذکور» هم در بازه زمانی مورد بررسی برابر با یک میلیارد و ۱۴۰ میلیون ثبت شده است، این کد وارداتی شامل تلفنهای هوشمندی که به صورت قطعه قطعه شده وارد شده و در ایران سرهم میشوند، نمیشود. این آمار نشان دهنده اهمیت واردات این کالا و تقاضای آن در داخل کشور است که باعث شده میزان واردات این محصول در رتبه سوم وارداتی کشور باشد.
براساس دادههای گمرک در بازه زمانی مورد بررسی «کنجاله» هم توانست رتبه چهارم کالاهای وارداتی به ارزش ۹۱۵ میلیون دلار بوده است.
اما ارزش «دانه سویای تراریخته» در این مدت برابر با ۷۷۵ میلیون دلار برآورد شده، ارزیابیها همچنین نشان میدهد در نیمه نخست سال جاری ۷۰۵ میلیون دلار «تراکتور فقط با موتور بیستونی» وارد کشور شده است.
براساس آمار گمرک ارزش «قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری» هم برابر با ۵۶۲ میلیون دلار بوده و در این مدت ۵۳۷ میلیون دلار «برنج کاملا سفید شده» وارد کشور شده است.
دادههای گمرک همچنین نشان میدهد ارزش «روغن دانه آفتابگردان، گلرنگ خام» هم برابر با ۴۲۶ میلیون دلار بوده و ارزش «شکر تصفیه نشده» هم حدود ۳۸۸ میلیون دلار بوده است.