به گزارش اکوایران؛ اوایل سال ۱۳۹۹ بود که وزارت صمت بخشنامه مربوط به اعمال سقف و سابقه برای واردات را صادر کرد. بخشنامهای که به تدریج در بخش کشاورزی توانست انحصار واردات را بشکند. اما همه جا نتوانست این اتفاق بیفتاد. مثلا در واردات ذرت دامی اگرچه سهم شرکتهای خاص کاهش یافت ولی کماکان آنها […]
به گزارش اکوایران؛ اوایل سال ۱۳۹۹ بود که وزارت صمت بخشنامه مربوط به اعمال سقف و سابقه برای واردات را صادر کرد. بخشنامهای که به تدریج در بخش کشاورزی توانست انحصار واردات را بشکند. اما همه جا نتوانست این اتفاق بیفتاد. مثلا در واردات ذرت دامی اگرچه سهم شرکتهای خاص کاهش یافت ولی کماکان آنها عمده واردکننده این محصول و سایر محصولات اساسی کشاورزی در بازار هستند.
براساس دادههای رسمی که به دست «اکوایران» رسیده است؛ درحال حاضر شرکت آوا تجارت صبا و بازرگانی آریو تجارت سهیل به رغم اینکه حجم وارداتشان در محصول ذرت دامی به صورت قابل توجهی کاهش یافته است . اما مالک آنها همچنان با ۱۹.۸۱ درصد بیشترین سهم را در واردات ذرت دامی دارد. سال گذشته در مقام دوم شرکت پشتیبانی امور دام قرار داشت. ۱۱ درصد واردات ذرت دامی این شرکت وابسته به جهادکشاورزی در اختیار داشت. سومین شرکت واردکننده ذرت دامی در سال ۱۴۰۲، شرکت تولیدی و بسته بندی پاک دیده بود که با فاصله قابل توجه با دو شرکت اول سهمی ۵.۷۶ درصدی داشت. پنجمین واردکننده بزرگ ذرت دامی هم در کشور شرکت کلهر دانه جنوب با ۴.۰۸ درصد سهم. از بین ۱۹ شرکت فعال در واردات کالاهای اساسی سهم ۳ شرکت از جمله بازرگانی آریو تجارت سهیل صفر شد. مابقی شرکتهای هم سهمی بین ۰.۶۸ درصد و ۳ درصد در واردات ذرت دامی داشتند.