چراغ سبز مجارستان به تجار ایرانی - افق اقتصادی

چراغ سبز مجارستان به تجار ایرانی - افق اقتصادی
دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-25
کد خبر: 311450 |
تاریخ انتشار : ۰۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۲ |
22 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران؛ مرور تجارت ایران با کشورهای اروپای شرقی نشان می‌دهد، شرایط تجارت ایران با این کشورها مطلوب نیست. برای نمونه تجارت ایران و مجارستان براساس داده‌های رسمی حدود ۴۰ میلیون دلار است. ایران حدود ۶ تا ۱۰ میلیون دلار به مجارستان صادرات و ۳۰ میلیون دلار از آن کشور وارد می‌کند. مبادله‌ای که به باور تحلیلگران […]

چراغ سبز مجارستان به تجار ایرانی

به گزارش اکوایران؛ مرور تجارت ایران با کشورهای اروپای شرقی نشان می‌دهد، شرایط تجارت ایران با این کشورها مطلوب نیست. برای نمونه تجارت ایران و مجارستان براساس داده‌های رسمی حدود ۴۰ میلیون دلار است. ایران حدود ۶ تا ۱۰ میلیون دلار به مجارستان صادرات و ۳۰ میلیون دلار از آن کشور وارد می‌کند. مبادله‌ای که به باور تحلیلگران این حوزه به شدت تحت تاثیر تحریم‌‌های ایران قرار گرفته و به همین دلیل محدود است. اما ایران می‌تواند در حوزه‌های غیرتحریمی مانند غذا، کشاورزی و دارو و پزشکی با مجارستان تجارت کند.

در این مسیر هم کمیته‌های مشترک که منتهی به تشکیل اتاق مشترک  ایران و مجارستان میشود، می‌تواند از نگاه تحلیلگران تجارت بین الملل موثر باشد.

البته در تمام سالهای اخیر به باور فعالان این حوزه مشکلات نقل و انتقال مالی و حمل‌ونقل و لجستیک و به تبع آنها هزینه‌های بالای مبادلاتی در کنار عدم تسریع در روندهای گمرکی و  از جمله چالش‌های پیشروی تجارت دو کشور  بوده است.

برهمین اساس محمدمهدی عسگری معاون امور بین الملل اتاق ایران معتقد است باید برای حل این مشکلات  گروه‌ها و کارگروه‌های تخصصی مختلفی درست شود تا شرکت‌های دو کشور با هم به‌صورت تخصصی کار کنند. 

به نقل اتاق ایران او که در نشستی با  سفیر ایران در مجارستان و معاون سفارت مجارستان در تهران اظهارنظر میکرد؛ به شناسایی فرصت‌های صادراتی خاص و استفاده از نقاط قوت موجود در بخش‌هایی مانند کشاورزی، فناوری و داروسازی برای تنوع بخشیدن به سبد تجاری ما و کاهش وابستگی به کالاهای تحریم شده، اشاره کرد که باید در دستور کار قرار گیرد.

به گفته عسگری، کشور مجارستان می‌تواند به هاب منطقه برای صادرات کالاهای ایرانی تبدیل شود. در این مسیر می‌توانیم از تجارت الکترونیک و ارز دیجیتال هم استفاده کنیم.

در این میان حسین ارگی، رایزن بازرگانی ایران در مجارستان نیز معتقد است: راه‌آهن آنکارا به بوداپست می‌تواند در کاهش هزینه حمل‌ونقل کالا از ایران به مجارستان اثر بگذارد.

آندراس فولوپ گابور، معاون سفارت مجارستان در تهران از تمایل کشورش برای توسعه ر وابط تجاری سخن گفت. روبرت نمت، مسئول بخش اقتصادی سفارت مجارستان در تهران هم گفت: سازمان توسعه سرمایه‌گذاری مجارستان، مسئول حمایت از سرمایه‌گذاری مستقیم است و برای سرمایه‌گذاران خدمات، تسهیلات، مشاوره و کاهش مبالغ مالیاتی در نظر گرفته شده است.

به گفته او اکنون ظرفیت همکاری در حوزه‌های کشاورزی، دارو، بهداشت، صنایع غذایی و تصفیه آب در کنار حوزه‌های ساخت پتروشیمی، نیروگاه‌های تجدیدپذیر، پالایشگاه وجود دارد.

نمت همچنین از سهولت ثبت شرکت در مجارستان  صحبت کرد و گفت که  حداقل سرمایه‌گذاری در مجارستان ۱۰ میلیون یورو است. درضمن سازمان توسعه سرمایه‌گذاری اماده است به‌صورت رایگان به علاقمندان مشاوره دهد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید