افزایش هزینه تولیدات معدنی در انتهای تابستان - افق اقتصادی

افزایش هزینه تولیدات معدنی در انتهای تابستان - افق اقتصادی
جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-22
کد خبر: 308117 |
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۳ |
23 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، بخش معدن یکی از ارکان کلیدی تولید در اقتصاد ایران است که مسئولیت کشف و پالایش بخش عمده‌ای از مواد اولیه بکار رفته در سایر تولیدات را بر عهده دارد. داده‌های مرکز آمار نشان می‌دهد که نه تنها هزینه تولید در این بخش در شهریور ۱۴۰۳ نسبت به مرداد ماه افزایش یافته […]

افزایش هزینه تولیدات معدنی در انتهای تابستان

به گزارش اکوایران، بخش معدن یکی از ارکان کلیدی تولید در اقتصاد ایران است که مسئولیت کشف و پالایش بخش عمده‌ای از مواد اولیه بکار رفته در سایر تولیدات را بر عهده دارد. داده‌های مرکز آمار نشان می‌دهد که نه تنها هزینه تولید در این بخش در شهریور ۱۴۰۳ نسبت به مرداد ماه افزایش یافته بلکه سرعت رشد این هزینه نیز روند صعودی به خود گرفته است.

به بیان دقیق‌تر، تورم تولیدکننده ماهانه و نقطه به نقطه در این بخش نسبت به مرداد بالا رفته است. با این حال، بررسی‌ها نشان می‌دهد که تورم تولیدکننده سالانه با کاهش جزئی روبرو بوده است.

جزئیات تورم تولیدکننده معدن در شهریور ۱۴۰۳

تورم تولیدکننده شاخصی است که نشان می‌دهد قیمت کالاها در مبدا تولید و پیش از رسیدن به بازار مصرف‌کننده چند درصد نسبت به قبل تغییر کرده است. بنابراین، این شاخص به نوعی نمایانگر تغییرات هزینه تولید است.

گزارش جدید مرکز آمار نشان می‌دهد که تورم تولیدکننده ماهانه بخش معدن از ۲.۶ درصد در مرداد به ۶.۲ درصد در شهریور ماه جهش کرده است. از بین زیربخش‌های معدن، بالاترین تورم تولید ماهانه ۷.۱ درصد و مربوط به گروه «کانه‌های فلزی» بوده است. در مقابل، این شاخص در گروه «زغال‌سنگ» اُفت شدیدی را تجربه کرده و از ۵.۶ درصد به ۰.۳ درصد اُفت کرده است. به بیان دیگر، در شهریور ماه هزینه تولید زغال‌سنگ تنها ۰.۳ درصد گران‌تر از مرداد تمام شده است.

تورم تولید نقطه به نقطه بخش معدن نیز با افزایش روبرو بوده و از ۲۱ درصد به ۲۸.۵ درصد رسیده است. از میان اجزای این بخش، بالاترین تورم تولید نقطه به نقطه ۳۸.۹ درصد و مربوط به گروه «سایر معادن» است. 

در مقابل، تورم تولیدکننده سالانه در کل بخش معدن با کاهش روبرو بوده از ۳۱.۴ درصد به ۲۹.۵ درصد اُفت کرده است.

بنابراین، در یک نگاه کلی به نظر می‌رسد که سرعت افزایش هزینه‌های تولید نسبت به مرداد ماه در بازه کوتاه‌مدت و میان‌مدت بالاتر رفته اما در بازه بلندمدت با کاهش روبرو بوده است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید