نقشه توزیع درآمد در روستاهای ایران؛ افزایش نابرابری در ۱۲ استان - افق اقتصادی

نقشه توزیع درآمد در روستاهای ایران؛ افزایش نابرابری در 12 استان - افق اقتصادی
جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-22
کد خبر: 307926 |
تاریخ انتشار : ۲۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۳ |
30 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، ضریب جینی کشور در مناطق روستایی در سال ۱۴۰۲ برابر با ۳۵.۸۳ درصد بوده که در مقایسه با سال گذشته ۰.۶ واحد درصد کاهش یافته است. این در حالیست که در همین بازه زمانی ضریب جینی در کل کشور و مناطق شهری افزایش یافته است. از میان ۳۱ استان، در مناطق روستایی […]

نقشه توزیع درآمد در روستاهای ایران؛ افزایش نابرابری در ۱۲ استان

به گزارش اکوایران، ضریب جینی کشور در مناطق روستایی در سال ۱۴۰۲ برابر با ۳۵.۸۳ درصد بوده که در مقایسه با سال گذشته ۰.۶ واحد درصد کاهش یافته است. این در حالیست که در همین بازه زمانی ضریب جینی در کل کشور و مناطق شهری افزایش یافته است.

از میان ۳۱ استان، در مناطق روستایی ۱۲ استان میزان نابرابری افزایش یافته است. بیشترین ضریب جینی ثبت شده در مناطق روستایی در سال ۱۴۰۲ برای استان همدان با ۳۹.۴۷ درصد و کمترین آن برای استان کرمان با ۲۴.۱۳ درصد بوده است.

خبر مرتبط

تشدید شکاف دارا و ندار

اکوایران: داده‌های مرکز آمار حاکی از آن است که در سال گذشته، نه تنها ضریب جینی کل کشور نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش یافته بلکه نسبت هزینه ۱۰ درصد از پردرآمدترین جمعیت کشور به ۱۰ درصد از کم‌درآمدترین جمعیت کشور نیز بالا رفته که نشان‌دهنده عمیق‌ترشدن شکاف طبقاتی است.

یکی از شاخص‌های مهم اقتصادی برای سنجش نابرابری در جامعه، ضریب جینی است. این معیار برای سنجش توزیع ثروت یا درآمد به کار می‌رود. ضریب جینی به صورت عددی بین ۰ و ۱ (یا بین ۰ تا ۱۰۰ درصد) بیان می‌شود؛ عدد صفر نشان‌دهنده توزیع کاملا برابر درآمدها یا ثروت‌ها در جامعه است، در حالی که عدد یک نشان‌دهنده بیشترین نابرابری ممکن است، یعنی زمانی که تمام درآمد یا ثروت در دست یک فرد یا گروه متمرکز است.

سطح نابرابری در مناطق روستایی

بر اساس جدیدترین گزارش توزیع درآمد مرکز آمار، ضریب جینی در مناطق روستایی در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است. مقدار این ضریب در سال ۱۴۰۱ برابر با ۳۶.۴۳ درصد بوده که در سال گذشته به ۳۵.۸۳ درصد کاهش یافته است. بررسی‌ها نشان می‌دهد سطح نابرابری در ۱۲ استان افزایش یافته است. بیشترین افزایش برای استان هرمزگان با ۴.۷۶ واحد درصد بوده است. همچنین، بیشترین کاهش نابرابری متعلق به مناطق روستایی استان آذربایجان غربی بوده که نسبت به سال گذشته مقدار ضریب جینی ۸.۵۹ واحد درصد کاهش یافته است. همچنین، میزان نابرابری در مناطق روستایی استان تهران نیز برابر با ۳۱.۴۷ درصد بوده است.

خبر مرتبط

روایت نابرابری در ایران؛ پدیده‌ای عجیب در جنوب شرقی

اکوایران: آخرین گزارش مرکز آمار ایران از نابرابری مناطق شهری در سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهد استان سیستان و بلوچستان بیشترین میزان نابرابری و استان کرمان کمترین سطح نابرابری را در سال گذشته داشته است.

بیشترین ضریب جینی مناطق روستایی برای استان همدان با ۳۹.۴۷ درصد بوده است. به دنبال آن، استان گلستان با ضریب جینی ۳۷.۶۶ درصد و استان خراسان جنوبی با ۳۷.۶۰ درصد قرار دارند. میزان نابرابری در هر سه این استان‌ها در مقایسه با سال ۱۴۰۱ افزایش یافته است.

کمترین میزان نابرابری در مناطق روستایی استان کرمان با ضریب جینی ۲۴.۱۳ درصد ثبت شده است. پس از آن، استان خوزستان قرار دارد که ضریب جینی آن ۲۴.۵۵ درصد بوده است. مقدار ضریب جینی این دو استان در مقایسه با سال ۱۴۰۱ کاهش یافته است. در رتبه سوم استان ایلام با ضریب جینی ۲۴.۷۱ درصد قرار دارد که سطح نابرابری آن در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش یافته است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید