رشد ۲۸ درصدی تجارت ایران و آذربایجان؛‌ موانع همچنان پابرجاست - افق اقتصادی

رشد ۲۸ درصدی تجارت ایران و آذربایجان؛‌ موانع همچنان پابرجاست - افق اقتصادی
جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-22
کد خبر: 307745 |
تاریخ انتشار : ۲۷ مهر ۱۴۰۳ - ۳:۳۳ |
26 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران؛ تجارت این دو کشور همسایه هرچند حائز اهمیت است، اما در سال‌های اخیر نتوانسته به سطح مطلوب برسد و مشکلات حمل و نقلی در کنار چالش‌های نقل و انتقال پول را می‌توان عمده مشکلات این بخش دانست، چالش‌های که در ماه‌های اخیر اقداماتی برای رفع آن صورت گرفته، اما هنوز به نتیجه […]

رشد ۲۸ درصدی تجارت ایران و آذربایجان؛‌ موانع همچنان پابرجاست

به گزارش اکوایران؛ تجارت این دو کشور همسایه هرچند حائز اهمیت است، اما در سال‌های اخیر نتوانسته به سطح مطلوب برسد و مشکلات حمل و نقلی در کنار چالش‌های نقل و انتقال پول را می‌توان عمده مشکلات این بخش دانست، چالش‌های که در ماه‌های اخیر اقداماتی برای رفع آن صورت گرفته، اما هنوز به نتیجه نرسیده است. امروز و در دیدار وزیر وزارت امور اقتصادی و دارایی ایران با معاون نخست‌وزیر جمهوری آذربایجان طرفین بر رفع این موانع و گسترش مناسبات تجاری تاکید کردند.

وزارت امور اقتصادی و دارایی در دیدار با شاهین مصطفی یف، معاون نخست‌وزیر جمهوری آذربایجان و رئیس طرف آذربایجانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان، با بیان اینکه اولویت اول کشور توسعه روابط اقتصادی با کشورهای منطقه و همسایه است، گفت: آذربایجان اهمیت ویژه‌ای برای ما دارد. حجم تجارت ما با این کشور تاکنون نزدیک به ۴۰۰ میلیون دلار است که این میزان بسیار کم است و توازنی در آن نیست.

عبدالناصر همتی بر توسعه روابط بانکی بین دو کشور تاکید کرد و افزود: یکی از موانع موجود در توسعه روابط تجاری و اقتصادی بین دو کشور مربوط به محدودیت‌های بانکی است و ما هم به دلیل تحریم‌های موجود، محدودیت‌های طرف آذربایجانی را درک می‌کنیم، اما می‌توانیم در حد لازم و با سهل گیری در برخی زمینه‌ها به توسعه روابط تجاری بین دو طرف کمک کنیم.

در حالی از مناسبات بانکی به عنوان یکی از مشکلات مبادلات تجاری میان دو کشور یاد می‌شود که ایران در حال حاضر بانکی در روسیه با نام میر بیزینس دارد و با توجه به روابط مناسب میان جمهوری اسلامی ایران، کشور روسیه و جمهوری آذربایجان، می‌توانیم از امکانات این بانک برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان نیز استفاده کنیم.

مناسبات ۴۰۰ میلیون دلاری در ۸ ماه

شاهین مصطفی یف، معاون نخست نیز برای روابط بین دو کشور ارزش ویژه‌ای قائل است و مطمئن هستیم روابط بین دو کشور که مبتنی بر روابط مشترک و حسن همجواری به نفع هر دو کشور و به نفع کشور‌های منطقه است و به برقراری صلح و ثبات در منطقه کمک خواهد کرد.

معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان با تاکید بر اینکه روابط متنوع اقتصادی و تجاری بین دو کشور حاکم است، افزود: در حوزه‌های انرژی، حمل و نقل و آب همکاری‌های خوبی بین دو طرف وجود دارد و پروژه‌های زیادی که در دست اجرا داریم با موفقیت به اتمام خواهد رسید.

شاهین مصطفی یف با اشاره به اینکه حجم روابط اقتصادی بین ایران و جمهوری آذربایجان در هشت ماهه نخست  امسال میلادی ۴۰۰ میلیون دلار بوده است، افزود: علیرغم افزایش ۲۸ درصدی حجم تجارت بین دو کشور در سالجاری، همچنان ظرفیت بسیار زیادی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی و تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و آذربایجان وجود دارد.

معاون نخست وزیر آذربایجان با اشاره به اینکه رقم فعلی تجارت بین دو کشور بسیار ناچیز است و از ۴۰۰ میلیون دلار روابط تجاری بین دو کشور، ۳۹۳ میلیون دلار مربوط به صادرات ایران به جمهوری آذربایجان است، افزود: باید در جهت افزایش روابط تجاری و اقتصادی بین دو کشور اقدامات لازم را انجام دهیم ضمن اینکه باید به توازن بین صادرات و واردات بین دو طرف نیز توجه کنیم.

شاهین مصطفی یف در ادامه گفت: نزدیک به ۲۵۰۰ شرکت ایرانی در آذربایجان ثبت شده است که از این تعداد ۱۶۰۰ شرکت درحال فعالیت هستند و بالغ بر ۵ میلیارد دلار نیز در اقتصاد جمهوری آذربایجان سرمایه گذاری کرده اند، که حجم بزرگی از این سرمایه گذاری‌ها در بخش نفت و گاز کشور آذربایجان انجام شده و نزدیک به ۳ میلیارد دلار از گاز شاه دنیز سرمایه گذاری شده است.

 

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید