به گزارش اکوایران در آخرین گزارش تامین ارز بانک مرکزی، از ابتدای سال جاری تا ۱۶ مهر، بیش از ۳۵ میلیارد دلار ارز کشور برای واردات تامین شده است. بر اساس این گزارش، ۵۳.۶ درصد از این مبلغ به کالاهای تجاری و بازرگانی اختصاص یافته است. به طوری که حدود ۱۹ میلیارد دلار خرج این […]
به گزارش اکوایران در آخرین گزارش تامین ارز بانک مرکزی، از ابتدای سال جاری تا ۱۶ مهر، بیش از ۳۵ میلیارد دلار ارز کشور برای واردات تامین شده است. بر اساس این گزارش، ۵۳.۶ درصد از این مبلغ به کالاهای تجاری و بازرگانی اختصاص یافته است. به طوری که حدود ۱۹ میلیارد دلار خرج این کالاها شده است.
دو گروه کالای اساسی و دارو و واردات در مقابل صادرات نیز هر کدام سهمی ۲۲ درصدی از ارز وارداتی کشور داشتهاند. به طوری که حدود ۷.۸ میلیارد دلار جهت تامین مخارج ارز وارداتی هرکدام از این گروهها اختصاص یافته که در مجموع ۱۵.۶ میلیارد دلار میشود. در نهایت ۸۴۶ میلیون دلار به بخش خدمات تخصیص داده شده که معادل ۲.۴ درصد است.
هزینه کالاهای اساسی و دارو برای بانک مرکزی
بر اساس گزارش بانک مرکزی، مجموعا ۷ میلیارد و ۸۴۵ میلیون دلار به واردات کالاهای اساسی و دارو ارز تخصیص یافته است. از این مقدار ۶ میلیارد و ۱۱۶ میلیون دلار صرف واردات کالاهای اساسی و کشاورزی شده است. این گروه شامل گندم، دانههای روغنی، نهادهها و سایر میشود. به دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی یک میلیارد و ۷۲۹ میلیون دلار ارز تخصیص یافته است. ارز تخصیص یافته به این دسته با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی برآورد شده است.
مقدار ارز تخصیص یافته به بخش صنایع
به طور کلی، ارز مورد نیاز صنایع در هفت گروه دستهبندی شده و برای آنها مجموعا ۲۶ میلیارد و ۸۸۶ میلیون دلار ارز تخصیص داده شده است. مشمولان دریافت این وجه یا ارز را به صورت نیمایی دریافت کردهاند یا واردات در مقابل صادرات داشتهاند.
از میان این شش گروه، بیشترین حجم ارز تخصیص یافته بعد از گروه «سایر»، ۴ میلیارد و ۴۳۹ میلیون دلار بوده که به «صنایع حملونقل خودرو» مربوط میشود. از این مقدار، ۲ میلیارد و ۶۱۴ میلیون دلار ارز از طریق ارز نیمایی و یک میلیارد و ۸۲۵ میلیون دلار از طریق واردات در مقابل صادرات تامین شده است. در مقابل، کمترین ارز تخصیص یافته در این گروه، تنها ۹۹۳ میلیون دلار بوده که به «منسوجات و پوشاک» تعلق دارد. از ارز تامین شده این بخش، ۹۴۱ میلیون دلار از طریق ارز نیمایی و ۵۲ میلیون دلار از طریق واردات در مقابل صادرات بوده است.
به طور کلی در بخش صنعت، ۱۹ میلیارد و ۵۶ میلیون دلار به ارز نیمایی و ۷ میلیارد و ۸۳۰ میلیون دلار به واردات در مقابل صادرات تخصیص یافته است.