به گزارش اکوایران، حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه در جلسه علنی امروز(۱۷ مهر) مجلس و در جریان بررسی گزارش مشترک کمیسیونهای اقتصادی و ویژه حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاست های کلی اصل (۴۴) قانون اساسی در مورد بررسی عملکرد تبصرههای موسوم به تولید و اشتغال (تبصره (۱۸) در قوانین بودجه […]
به گزارش اکوایران، حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه در جلسه علنی امروز(۱۷ مهر) مجلس و در جریان بررسی گزارش مشترک کمیسیونهای اقتصادی و ویژه حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاست های کلی اصل (۴۴) قانون اساسی در مورد بررسی عملکرد تبصرههای موسوم به تولید و اشتغال (تبصره (۱۸) در قوانین بودجه ۱۴۰۰ الی ۱۴۰۲ و تبصره (۲) قانون بودجه ۱۴۰۳ کل کشور جهت تشریح وضعیت موجود، گفت: این گزارش درباره آن است که چه مقدار اعتبارات برای اشتغال تخصیص داده شده است.
وی اظهار کرد: سازمان برنامه و بودجه در سال ۱۴۰۱، ۲۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای اشتغال تخصیص داد که این میزان در سال ۱۴۰۲ به ۲۶ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان رسید منتها در سال جاری بنابر دلایلی تاکنون تخصیص داده نشده که جزو اولویتهای سازمان برنامه و بودجه است که تخصیصها در نیمه دوم سال انجام شود.
در نیمه اول سال هزینههای دولت زیاد و درآمدها کم است
وی بیان کرد: دلیل آنکه این اعتبار تاکنون اختصاص داده نشده این است که در نیمه اول سال هزینههای دولت زیاد و درآمدها کم است مثلا باید پول گندمکاران و پاداش بازنشستگان داده شود. لذا اعتبارات برای اجرای طرحهای اشتغالزا در نیمه دوم سال پرداخت میشود.
پورمحمدی همچنین اظهار کرد: طبق گزارشها حدود ۳۱ هزار میلیارد تومان پول تخصیص داده شده در حساب بانکها و حساب اشتغال موجود است لذا وقتی پولی وجود دارد تخصیص دوباره به معنای برهم زدن اولویتها است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه اضافه کرد: علاوه بر این منتظر گزارش دستگاهها هستیم تا سازمان برنامه و بودجه براساس آن گزارشها تخصیص را انجام دهد.
پورمحمدی گفت: سازمان برنامه و بودجه در سالهای قبل برای اشتغال اعتبارات را تخصیص داده و در نیمه دوم امسال هم این کار انجام میشود ما منتظر گزارش نظارتی دستگاهها هستیم تا این کار را براساس اولویتها انجام دهیم. لذا نگرانی برای تخصیص اعتبارات اشتغال در سال جاری نیست و پرداخت میشود.
او همچنین با اشاره به زمان تقدیم لایحه بودجه سال آینده به مجلس شورای اسلامی گفت: اول آبانماه کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ به همراه تبصرهها به مجلس تقدیم میشود تلاش براین بوده که بودجه انطباق حداکثری با برنامه هفتم داشته باشد؛ قرار است همایش مشترکی از سوی دولت و مجلس شورای اسلامی در ۳۰ مهرماه در خصوص نحوه اجرای قانون برنامه هفتم توسعه برگزار شود که از نمایندگان برای حضور در این همایش دعوت میکنم.
همتی: برای تامین تبصره ۱۸ دچار کسری بودجه هستیم
وزیر اقتصاد گفت: برای تامین تبصره ۱۸ دچار کسری بودجه هستیم اما بانکها برای این موضوع و برطرف کردن آن آمادگی دارند.
عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در مورد عملکرد تبصره ۱۸ که موسوم به تولید و اشتغال قانون بودجه ۱۴۰۳ است در این جلسه مجلس شورای اسلامی در گزارش به نمایندگان گفت: مشکلی که در این چند ماه گذشته یعنی از ابتدای سال بوده است، بیشتر برمیگردد به تلاشی که دوستان ما برای ایجاد سامانه یکپارچه کردند و این سامانه الحمدلله نهایی شد و الان دیگر مغایرتی بین استانها و بانکهای ما و دستگاهها وجود ندارد و تمام دستگاهها و بانکهای عاملی که از این تبصره یعنی تبصره ۱۸ پرداخت میکنند، الان در سامانه حضور دارند. بنابراین ما دیگر هیچگونه مغایرتی بین استانها و دستگاهها نداریم.
وزیر اقتصاد ادامه داد: مشکل دیگر ما برمیگردد به منابعی که می تواند تخصیص پیدا کند. سال ۱۴۰۰، ۱۸.۹ همت پولی بوده است که در بودجه پیشبینی کردند. وقتی ما اوراق را میخواهیم به بانکها بدهیم، بانکها باید اول بروند و اینها را در بازار بفروشند و تنظیم کنند. این اوراقها با توجه به سن اوراق یعنی تاریخ سررسیدشان تا ۶۰ درصد ارزشش را پیدا میکند. بنابراین مقدار پولی که برای سال ۱۴۰۱ بود، ۱۵.۳ همت شد. در سال ۱۴۰۲ میزان ثروت نقدی برای تبصره ۱۸ دو همت بیشتر نبود و بقیه اوراق بود که تقریباً ۲۴ همت بود.
همتی تاکید کرد: در سال ۱۴۰۳ دچار کسری بودجه شدیم و بخشی از بودجه عمومی را در هدفمندی هزینه کردیم. همچنین از صندوق توسعه ملی با اجازه از رهبری برای کسری بودجه استفاده کردیم. بنابراین برای تامین تبصره ۱۸ دچار کسری بودجه هستیم اما بانکها برای این موضوع و برطرف کردن آن آمادگی دارند.