به گزارش اکوایران، اجلاس سراسری مدیران مالیاتی کشور امروز، چهارشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۳، با حضور عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصاد و دارایی برگزار شد. وزیر اقتصاد در نشست خبری این اجلاس به نکاتی اشاره کرد که در ادامه میخوانید: امیدوارم شاهد اصلاح مسیر توسعه اقتصاد کشور توسط سازمان مالیاتی باشیم. در ۶ ماهه اول سال […]
به گزارش اکوایران، اجلاس سراسری مدیران مالیاتی کشور امروز، چهارشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۳، با حضور عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصاد و دارایی برگزار شد.
وزیر اقتصاد در نشست خبری این اجلاس به نکاتی اشاره کرد که در ادامه میخوانید:
امیدوارم شاهد اصلاح مسیر توسعه اقتصاد کشور توسط سازمان مالیاتی باشیم.
در ۶ ماهه اول سال شاهد یک بلاتکلیفی بودیم که این بلاتکلیفی در کشور موجب شد به پیش بینی درآمدی خود نرسیم اما انشاالله تا پایان سال قصد داریم این پیش بینی درآمدی را تحقق ببخشیم.
باید کاهش سهم نفت در بخش جاری اقتصاد و افزایش سهم مالیات انجام شود تا بتوانیم تکالیف دولت را از سازمان مالیاتی محقق کنیم.
علاوه بر تمرکز بر تأمین مالیات باید بسترسازی تغییرات اقتصادی نیز انجام شود و باید شناسایی ظرفیتهای جدید اقتصادی نیز صورت پذیرد.
نباید از مشاغل خرد مالیات گرفت
عدالت مالیاتی باید در دستور کار قرارگیرد و انرژی و تمرکز سازمان امور مالیاتی و همکاران بر دانه درشتها و ظرفیتهای جدید گذاشته شود.
حمایت مالیاتی از اقشار پایین مساله مهمی است. از سوی دیگر باید جلوی فرار مالیاتی گرفته شود. در زمانی که کنترل ریال را انجام می دادیم اشخاصی بودند که هویتشان مشخص نبود و بعضا هویت اجارهای داشتند که باید اطلاعات این افراد به صورت آنلاین دریافت شود.
نمیشود ۸ دهک روز به روز وضعشان بدتر شود و ۲۰ درصد وضعشان بهتر شود و در عین حال ما فشار مالیاتی را بر ۸ دهک بیاوریم.
مهمترین برنامه بنده در دولت چهاردهم ایجاد حکمرانی داده است و باید از این فرصت تاریخی همراهی و همدلی رییس جمهور استفاده کنیم. اگر این کار را انجام دهیم در کنترل تورم، نرخ ارز، توسعه و واقعی کردن تامین بودجه به ما کمک می کند. همه اینها وابسته به این است که ما مالیات ۱۶۹ مکرر را اجرایی کنیم.
با توجه به تورم و شرایط اقتصادی نباید از مشاغل خرد مالیات گرفت و مالیات در این بخش را باید عملاً به حداقل رساند. در برخی نقاط کشور و روستاها مشاغل خورد توانایی پرداخت مالیات ندارند و اگر بر روی بخشهای بزرگتر تمرکز کنیم میتوان مالیات این بخشها را جبران کرد.
من معتقدم با توجه به گردش مالی که اکنون وجود دارد فرار مالیاتی بسیار بالا است که این روند باید اصلاح شود که برای حل این معضل باید باید اطلاعات مالیاتی به صورت آنلاین ارائه شود.
باید مردم به این اعتماد برسند که قرار نیست سازمان مالیاتی اطلاعات مالیشان را منتشر کند.
باید در مورد مطالبات مالیاتی کلان به سرعت عمل کرد زیرا با توجه به شرایط تورمی عملاً ارزش مقدار مالیاتی از بین میرود و جریمه تأخیر با توجه به حجم آن افزایش یابد. باید فشار مالیاتی از ۸۰ درصد پایین مردم برداشته شود و به آن ۲۰ درصد بالا اختصاص یابد.
ما تصویری دقیق از وضعیت درآمدی و معاملاتی همه مردم نداریم و اطلاعات موجود کامل نیست. چگونه میشود شخصی که هیچ ملک و دارایی و اموالی به نام خود ندارد اما تراکنش ۵ هزار میلیارد تومانی دارد؟! که این مسئله باید حل شود.
توسعه، تأمین بودجه، کنترل تورم و نرخ ارز با اجرای درست قانون دست یافتنی است.
روش پرداخت یارانه نیاز به بازنگری است
مستند بود ادعای مالیاتی و مستدل بودن آن بسیار مهم است همانطور که ما قصد داریم اعتماد را به سهامداران برگردانیم باید اعتماد را نیز به مودیان برگردانیم و رضایت آنها را جلب کنیم.
روش پرداخت یارانه نیازمند بازنگری است و براساس جمع آوری اطلاعات مالیاتی راهکار مناسبتری است؛ باید برخوردهای چهره به چهره و مستقیم مودیان با کارکنان مالیاتی را کاهش دهیم و تمام فرایند به صورت الکترونیکی انجام شود.
باید تمام دغدغه سازمان مالیاتی تأمین بودجه و ارائه پیشنهاد برای تغییر ساختار و توسعه اقتصادی کشور باشد، سازمان مالیاتی تعهد دارد ۱۲۵۰ همت مالیات جذب کند به طوری که بالای ۶۰ هفتاد درصد حقوق کارکنان دولت را این سازمان تأمین میکند.
سازمان مالیات باید یک سند تحول مالیاتی تهیه و ارائه کند.