فرصت‌های طلایی برای تجار ایران در ارمنستان - افق اقتصادی

فرصت‌های طلایی برای تجار ایران در ارمنستان - افق اقتصادی
شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 302674 |
تاریخ انتشار : ۱۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۲ |
30 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران؛ مطالعات جدید اتاق بازرگانی تهران نشان می‌دهد، فرصت‌های طلایی برای تجار ایران در ارمنستان وجود دارد. برای مرور این فرصت‌ها بهتر است به تعداد کالاهای وارداتی ارمنستان از جهان نگاه کرد. ارمنستان در مجموع ۵هزار و ۷۲۸ ردیف تعرفه کالا از جهان وارد می‌کند. این تنوع وسیع کالاها نسان می‌دهد که ارمنستان به طیف […]

فرصت‌های طلایی برای تجار ایران در ارمنستان

به گزارش اکوایران؛ مطالعات جدید اتاق بازرگانی تهران نشان می‌دهد، فرصت‌های طلایی برای تجار ایران در ارمنستان وجود دارد. برای مرور این فرصت‌ها بهتر است به تعداد کالاهای وارداتی ارمنستان از جهان نگاه کرد. ارمنستان در مجموع ۵هزار و ۷۲۸ ردیف تعرفه کالا از جهان وارد می‌کند. این تنوع وسیع کالاها نسان می‌دهد که ارمنستان به طیف گسترده‌ای از کالاها نیاز دارد و ایران می‌تواند با توجه به این نیازها، سهم بیشتری از بازار وارداتی ارمنستان را به خود اختصاص دهد.

نکته دیگر که باید مورد توجه قرار گیرد تعداد کالاهایی که ۶۰ درصد ارزش واردات ارمنستان را تشکیل می‌دهند. از میان این تعداد ردیف تعرفه، تنها ۱۳۶ کالا ۶۰ درصد از ارزش کل واردات ارمنستان را تشکیل می‌دهند. این تمرکز نشان می‌دهد، که ارمنستان به شدت به واردات برخی کالاهای استراتژیک و خاص وابسته است. ایران می‌تواند با تمرکز بر این کالاها، نقش بیشتری در تامین این نیازها ایفا کند.

ایران در  ارمنستان با ۱۳۷۶ ردیف تعرفه

از نگاه تحلیلگران اتاق تهران، نقش ایران در تامین نیاز وارداتی ارمنستان نکته قابل توجهی است که باید هر از چندی مرور شود. هزار و ۳۷۶ ردیف تعرفه به کالاهایی تعلق دارد که ایران به ارمنستان در سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۲ صادر کرده است. این رقم نشان دهنده ظرفیت بالای ایران در تامین نیازهای ارمنستان است و براین نکته تاکید دارد که ایران می‌تواند با توسعه تولید و صادرات خود، بخش بیشتری از این بازار را در اختیار بگیرد.

در این میان آنچه قابل تامل است اینکه بیش از ۶۰ درصد نیاز وارداتی ارمنستان از ایران تامین می‌شود. در واقع ایران با ۸۵ ردیف تعرفه بیش از ۶۰ درصد نیاز وارداتی ارمنستان را تامین می‌کند. این نشان دهنده آن است که ایران در برخی از کالاها به عنوان تامین کننده اصلی و شاید انحصاری برای ارمنستان عمل می‌کند. این موضوع می‌تواند به ایران امکان دهد که با تقویت جایگاه خود در این کالاها، نقش استراتژیک‌تری در تجارت با ارمنستان ایفا کند.

جای خالی ایران در بازارهای ارمنستان

کارشناسان معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران معتقدند برخی کالاهایی صادراتی ایران در بازار ارمنستان هیچ نقشی ندارند. به تعبیر بهتر ایران ۲ هزار و ۱۷۴ ردیف تعرفه کالا دارد که می‌تواند صادر کند. اما آنها جایی در ارمنستان باز نکردند چون اصلا صادر نشدند. به تعبیر دیگر ۲ هزار و ۱۷۴ ردیف تعرفه کالا و جود دارد که فرصت طلایی برای ایران است تا بتواند بیش از پیش در بازار ارمنستان جا باز کند و سهم بیشتری به دست بیاورد.

گذشته از اینکه کالاهایی هستند که مزیت نسبی آشکارتری برای صادرات ایران دارند. در میان اقلام گوناگون، ۴۰ ردیف تعرفه وجود دارد که ایران در آنها مزیت نسبی آشکار شده دارد و می‌تواند با تقویت تولید و صاردات خود، این کالاها را به ارمنستان صادر کند.

کالاهایی با مزیت نسبی آشکار شده و امکان تامین حداقل ۶۰ درصد نیاز وادراتی ارمنستان

منبع: اتاق بازرگانی تهران

تامین ۶۰ درصد نیاز وارداتی ارمنستان

داده‌های موجود نشان می‌دهد، در ۲۵ ردیف تعرفه، ایران این توانایی را دارد که حداقل ۶۰ درصد نیاز وارداتی ارمنستان را تامین کند. این نشان دهنده ظرفیت بالای ایران برای تبدیل شدن به یک تامین کننده اصلی و استراتژیک در این بخش‌هاست.

 

قبضه بازار ارمنستان با ۲ هزار و ۲۱۴ کد تعرفه جدید

نگرانی از اختلاف تراز تجاری تهران- ایروان / توصیه به بازرگانان ایرانی در ارمنستان

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید