در ورودی بریکس بسته شد - افق اقتصادی

در ورودی بریکس بسته شد - افق اقتصادی
شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 301907 |
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۳ |
28 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران؛‌ سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در نشستی در حاشیه برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد که اعضای گروه بریکس (BRICS) در شرایط کنونی، عضویت کشورهای جدید در این گروه را امکان‌پذیر نمی‌دانند. وی تأکید کرد که همه اعضای کنونی بریکس، که شامل ۱۰ کشور است، بر این نظرند که گسترش […]

در ورودی بریکس بسته شد

به گزارش اکوایران؛‌ سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در نشستی در حاشیه برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد که اعضای گروه بریکس (BRICS) در شرایط کنونی، عضویت کشورهای جدید در این گروه را امکان‌پذیر نمی‌دانند.

وی تأکید کرد که همه اعضای کنونی بریکس، که شامل ۱۰ کشور است، بر این نظرند که گسترش سریع این گروه منطقی نیست. لاوروف توضیح داد که با توجه به قوانین و ساختارهایی که طی سال‌ها در این گروه شکل گرفته‌اند، ورود تدریجی اعضای جدید ضروری است. به گفته او، کشورهای جدید نیاز به زمان دارند تا با این ساختارها و قواعد آشنا شوند.

تقاضا برای عضویت در بریکس

با توجه به تعداد زیاد کشورهایی که خواستار عضویت در بریکس هستند، اعضای کنونی تصمیم گرفته‌اند که برای جلوگیری از گسترش سریع گروه و حفظ پایداری، روند ورود اعضای جدید به طور تدریجی و با آشنایی آن‌ها با ساختارهای داخلی این گروه انجام شود.

در حال حاضر بیش از ۲۰ کشور درخواست همکاری و مشارکت با بریکس را ارائه کرده‌اند و ۱۰ کشور نیز خواستار عضویت دائم در این گروه هستند که مقرر شده در نشست آینده بریکس که در کازان برگزار می شود، درباره اعضای آینده این گروه تصمیم گیری شود.

تاریخچه و گسترش گروه بریکس

گروه بریکس در سال ۲۰۰۹ با چهار کشور برزیل، هند، روسیه و چین تشکیل شد و در سال ۲۰۱۰، آفریقای جنوبی به این گروه پیوست. در سال جاری نیز پنج کشور دیگر یعنی ایران، عربستان سعودی، مصر، امارات متحده عربی و اتیوپی به بریکس اضافه شدند.

این گروه به عنوان یک اتحاد اقتصادی و سیاسی که هدف آن تغییر نظم اقتصادی جهانی و تقویت نقش کشورهای در حال توسعه است، اقدامات مهمی نظیر ایجاد بانک توسعه جدید (NDB) ،راه‌اندازی صندوق ذخیره ارزی (CRA)، گسترش تجارت داخلی بین اعضا و تلاش برای کاهش نفوذ دلار برای تسویه حساب‌های تجاری بین اعضا را انجام داده است . 

 

 

 

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید