فقرا زیر فشار تورمی شهریور - افق اقتصادی

فقرا زیر فشار تورمی شهریور - افق اقتصادی
چهارشنبه, ۴ مهر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-09-25
کد خبر: 299716 |
تاریخ انتشار : ۰۴ مهر ۱۴۰۳ - ۳:۳۱ |
3 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، تورم یکی از مهمترین متغیرهای اقتصادی است که تغییرات قیمت را در سبد مشخصی از کالاها نشان می‌دهد. این تغییرات قیمت که در تورم کالاها خود را نشان می‌دهد در دهک‌های مختلف اثر متفاوتی می‌گذارد. به عبارتی به دلیل وزن متفاوت کالاهای مورد استفاده در سبد مصرفی هر دهک، تورمی که دهک‌ها […]

فقرا زیر فشار تورمی شهریور

به گزارش اکوایران، تورم یکی از مهمترین متغیرهای اقتصادی است که تغییرات قیمت را در سبد مشخصی از کالاها نشان می‌دهد. این تغییرات قیمت که در تورم کالاها خود را نشان می‌دهد در دهک‌های مختلف اثر متفاوتی می‌گذارد. به عبارتی به دلیل وزن متفاوت کالاهای مورد استفاده در سبد مصرفی هر دهک، تورمی که دهک‌ها مختلف تجربه می‌کنند با یکدیگر فرق دارد.

مرکز آمار ایران در تازه‌ترین گزارش خود از شاخص قیمت مصرف کننده شهریور امسال، تورم شهریور ماه را برای دهک‌های درآمدی اعلام کرده است. بر این اساس تورم ماهانه در دهک اول بیشتر از دهک‌های بالاتر بوده است.

تفکیک تورم ماهانه شهریور به کالاهای خوراکی و غیرخوراکی نشان می‌دهد تورم ماهانه کالاهای خوراکی و غیرخوراکی در دهک‌های با درآمد کمتر، شدیدتر بوده است. در حالیکه در دهک دهم کمترین سطح تورم ماهانه این گروه‌های کالایی تجربه شده است.

تورم ماهانه ۲.۶ درصدی غیرخوراکی‌ها در دهک اول

بررسی تورم ماهانه کالاهای خوراکی و غیرخوراکی در کل کشور نشان می‌دهد در شهریور امسال تورم کالاهای خوراکی معادل ۰.۹ درصد و تورم کالاهای غیرخوراکی معادل ۲.۱ درصد بوده است. البته همانطور که گفته شد این تورم با تورمی که خانوارها در دهک‌های مختلف احساس می‌کنند متفاوت است.

طبق این آمارها تورم ماهانه کالاهای خوراکی شهریورماه امسال در ۴ چهار دهک اول معادل یک درصد و در مابقی دهک‌ها معادل ۰.۹ درصد بوده است. به عبارتی قیمت کالاهای خوراکی برای سبد مصرفی چهار دهک اول ۱ درصد افزایش یافته اما در ۶ دهک بعدی ۰.۹ درصد افزایش را تجربه کرده است.

از سوی دیگر تورم ماهانه کالاهای غیرخوراکی شهریور امسال در دهک اول بیشترین سطح و در دهک دهم کمترین سطح را داشته است. بر این اساس خانوارهای دهک اولی (کم درآمد) در شهریور امسال با ۲.۶ درصد افزایش در کالاهای غیرخوراکی سبد مصرف خود مواجه شده‌اند. این نرخ به مرور با افزایش درآمد خانوارها و افزایش گروه دهکی کاهش پیدا کرده به طوریکه دهک دهم کمترین سطح تورم ماهانه کالاهای غیرخوراکی را تجربه کرده است. تورم کالاهای غیرخوراکی این دهک در شهریور ۱۴۰۳ معادل ۱.۹ درصد بوده است.

این آمار به خوبی نشان می‌دهد با وجود کاهش تورم ماهانه در شهریور امسال نسبت به مردادماه، بار تورمی شهریور بر دوش دهک اولی‌ها افتاده است. به عبارتی خانوارهای کم‌درآمد در شهریور امسال تورم بیشتری را نسبت به سایر خانوارها در مجموع دو کالای خوراکی و غیرخوراکی لمس کرده‌اند.

 

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید