کالای تجاری و بازرگانی؛ مشتری اصلی ارز وارداتی - افق اقتصادی

کالای تجاری و بازرگانی؛ مشتری اصلی ارز وارداتی - افق اقتصادی
شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 299265 |
تاریخ انتشار : ۰۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۲ |
31 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، از ابتدای سال جاری تا ۲۴ شهریورماه میزان تامین ارز معادل ۳۱.۶ میلیارد دلار بوده است. داده‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد که ۱۶.۹ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای تجاری و بازرگانی ، ۷.۱ میلیارد دلار از طریق واردات در مقابل صادرات،  ۶.۸ میلیارد دلار کالاهای اساسی و دارو و در نهایت […]

کالای تجاری و بازرگانی؛ مشتری اصلی ارز وارداتی

به گزارش اکوایران، از ابتدای سال جاری تا ۲۴ شهریورماه میزان تامین ارز معادل ۳۱.۶ میلیارد دلار بوده است. داده‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد که ۱۶.۹ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای تجاری و بازرگانی ، ۷.۱ میلیارد دلار از طریق واردات در مقابل صادرات،  ۶.۸ میلیارد دلار کالاهای اساسی و دارو و در نهایت ۷۸۰ میلیون دلار ارز جهت خدمات تامین شده است.

چگونگی تامین ارز واردات

در چند سال اخیر با توجه به تحریم ها، وضعیت اقتصادی کشور و تغییر و تحول در نرخ ارز دولت جهت کمک به واردکنندگان و صادرکنندگان کالاها  بستری به نام سامانه نیما راه‌اندازی کرده است. با وجود این سامانه افراد می توانند ارز مورد نیاز خود جهت واردات کالای تجاری، بازرگانی و مواد اولیه تولیدی را در این محیط خریداری کنند. در این سامانه ارز به صورت توافقی قیمت‌گذاری می‌شود. در واقع صادرکنندگان ارز دریافتی خود را در این سامانه عرضه کرده و واردکنندگان با قیمت توافقی از آن‌ها خریداری می‌کنند. بنابراین ارز نیمایی براساس عرضه و تقاضا مورد معامله قرار می‌گیرد.

همچنین برای واردات کالاهای اساسی ، کشاورزی، غذا ، دارو و تجهیزات پزشکی از نرخ ارز ترجیحی استفاده می‌شود. نرخ ارز ترجیحی معادل ۲۸۵۰۰ تومان است. ارز کالاهای خدماتی نیز براساس نرخ‌های ارز  مرکز مبادله ارز و طلای ایران تامین می‌شود.

ارز واردات در ماه‌های اخیر به چه میزان بوده است؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد در فروردین ماه امسال ۲.۸ میلیارد دلار ارز مورد نیاز واردات تامین شده است. در اردیبهشت همین سال میزان تامین ارز واردات افزایش یافته و به ۵.۹ میلیارد دلار رسیده است. این روند صعودی تا آخرین ماه بهار ادامه پیدا کرده و در خرداد سال جاری با ۰.۹ میلیون دلار افزایش به ۶.۸ میلیارد دلار رسیده است. با این حال با شروع تابستان تامین ارز واردات نزولی شده است. به طوری که در تیرماه میزان ارزی که توسط بانک مرکزی به واردات اختصاص پیدا کرده ۶ میلیارد دلار بوده که نسبت به خرداد ۰.۸ میلیون دلار کاهش داشته است.

در ماه گذشته بار دیگر روند تامین ارز افزایشی شده و به ۶.۸ میلیارد دلار رسیده است. همچنین در ماه جاری نیز تا ۲۴ام تامین ارز به میزان ۳.۳ میلیارد دلار صورت گرفته است.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید