سید محمدحسین عادلی، رئیس کل اسبق بانک مرکزی در نشست تخصصی روسای کل سابق بانک مرکزی در سی و چهارمین همایش بانکداری اسلامی به تاریخچه همایش بانکداری اسلامی اشاره کرد و گفت: برگزاری این همایش در راستای مدیریت و کنترل نرخ تورم و نرخ سود بود.
او با بیان اینکه در آن دوره تصور میکردیم بانکداری اسلامی زمانی پویا است که خروجی آن ابزارهای جدید باشد، افزود: ابزاری را به نام اوراق مشارکت تدوین کردند و اولین اوراق مشارکت در ساخت پروژه نواب به کار گرفته شد.
عادلی اظهار کرد: پایه صکوک امروز در کشورهای اسلامی اوراق مشارکتی است که ما در ایران راهاندازی کردیم.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی با بیان اینکه اکنون بانکداری اسلامی نیاز به ابتکارات جدید دارد، افزود: مساله نرخ تورم به ترتیبی حل شده و براساس فتوای فقها در قوه قضائیه، دین افراد طبق قانون براساس ارزش روز یعنی شاخص نرخ تورم بانک مرکزی محاسبه میشود.
او بیان کرد: چرا نمیتوانیم شاخص بانکداری اسلامی را وارد بانکداری ایران کنیم، پیشنهاد کلی بانکداری اسلامی اولین بار در پاکستان ظهور پیدا کرد که میتوانیم برای ایران هم یک پنجره بانکداری اسلامی درست کنیم همانطور که برای کارهای ارزی پنجره داریم.
عادلی با بیان اینکه پول مردم اکنون داغ است و آنها میخواهند به هر ترتیبی ارزش آن را حفظ کنند، تصریح کرد: نظام بانکی باید ارزش پول سپردهگذار را حفظ کند تا مردم به آن اعتماد کنند.