به گزارش اکوایران، بانکها در مجموع ۲۱۰ هزار میلیارد تومان در بخش مسکن سرمایه گذاری کردهاند. ۶۵ درصد از کل این تسهیلات را بانکهای دولتی و مابقی اعتبارات مربوط به بخش مسکن را بانکهای غیر دولتی تخصیص دادهاند. در واقع مطابق با قانون جهش تولید مسکن، بانکها موظفند تا ۲۰ درصد از کل تسهیلات خود […]
به گزارش اکوایران، بانکها در مجموع ۲۱۰ هزار میلیارد تومان در بخش مسکن سرمایه گذاری کردهاند. ۶۵ درصد از کل این تسهیلات را بانکهای دولتی و مابقی اعتبارات مربوط به بخش مسکن را بانکهای غیر دولتی تخصیص دادهاند. در واقع مطابق با قانون جهش تولید مسکن، بانکها موظفند تا ۲۰ درصد از کل تسهیلات خود در یک سال را به بخش مسکن اختصاص دهند. بنابراین میتوان گفت، بانکهای دولتی تسهیلات دستوری بخش مسکن را بیشتر مورد توجه قرار داده اند.
الزام بانکها برای تامین منابع مالی بخش مسکن
تامین سرپناه و مسکن مناسب مطابق با قانون اساسی به عهده دولت است. به همین دلیل در سالهای گذشته شاهد طرحهای مختلفی جهت تامین مسکن بودهایم. از مسکن مهر گرفته تا مسکن ملی و در نهایت نهضت ملی مسکن توسط دولت سیزدهم از انواع این طرحها بودهاند.
قانون جهش تولید مسکن در سال ۱۴۰۰ توسط مجلس به دولت سیزدهم ابلاغ شد. براساس این قانون دولت موظف بود تا سالانه به طور متوسط حداقل یک میلیون مسکن به مردم عرضه کند. ماده ۴ این قانون به این امر اشاره دارد که بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی مکلفند حداقل بیست درصد از تسهیلات پرداختی نظام بانکی در هر سال را با نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار به بخش مسکن اختصاص دهند.
بانکهای دولتی دو برابر غیردولتیها خرج مسکن کردهاند
براساس گزارش بانک مرکزی درباره اعطای تسهیلات مسکن توسط نظام بانکی، تا انتهای تیرماه سال جاری بانکها در مجموع ۲۱۰ هزار میلیارد تومان جهت ساخت مسکن و ساختمان اختصاص دادهاند. در این بین سهم بانکهای دولتی و غیر دولتی از مجموع تسهیلات پرداختی متفاوت بوده است. به طوری که بانکهای دولتی ۱۳۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش مسکن اعطا کردهاند درحالی که بانکهای غیر دولتی تقریبا نصف این مبلغ یعنی ۷۲ هزار میلیارد تومان را جهت تامین مالی بخش مسکن اختصاص دادهاند.