مرور شاخصهای اقتصادی ایران در سالهای منتهی به پیروزی انقلاب نشان میدهد: بخش زیادی از شاخصهای اقتصادی همچون درآمد سرانه, نرخ بیکاری، میانگین رشد بلندمدت اقتصادی و… در یک نقطه حساس قرار گرفته بودند. در میان این شاخص ها اما ضریب جینی که نشان دهنده توزیع درآمد است بیش از سایر شاخصها، وضعیت نگران کننده داشت.
فارغ از چرایی به وجود آمدن چنین وضعیتی در شاخصهای اقتصادی کشور در آن سالها، یکی از دلایل اصلی بروز اعتراضات مردمی برای بازگشت عدالت و تغییر در توزیع درآمد میان دهکهای مختلف جامعه بود. روندی که انتظار میرفت با پیروزی انقلاب تغییرات اساسی در آن شکل گرفته باشد اما مرور آمارهای اقتصادی حاکی از آن است که طی بیش از چهار دهه گذشته وضعیت عدالت، توزیع درآمد و فقر روند رو به بهبودی را نداشته است.
از این رو این سوال مطرح است که چرا طی دهههای گذشته وضعیت توزیع درآمد نامناسب بوده است؟ ابعاد فقر در ایران طی سالهای اخیر گستردهتر شده یا کوچکتر؟
در نشست نقدونظر گروه رسانهای «دنیای اقتصاد» که با حضور زهرا کاویانی، پژوهشگر اقتصادی، سیدهادی موسوینیک، عضو هیات علمی مرکز پژوهشهای مجلس و عطیه وحیدمنش عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه برگزار شده به این سوالات پاسخ داده شده است.
نسخه کامل این نشست به زودی در سایت و شبکههای اجتماعی اکوایران منتشر خواهد شد.