به گزارش اکوایران: رئیس کل بانک مرکزی در سی و چهارمین همایش بانکداری اسلامی تازهترین آمارها از رشد اقتصادی را منتشر کرد. بر این اساس رشد اقتصادی در بهار سال جاری به ۴.۲ درصد رسیده که نسبت به بهار سال گذشته و نسبت به زمستان سال گذشته کاهش یافته است. تولید ناخالص داخلی یکی از […]
به گزارش اکوایران: رئیس کل بانک مرکزی در سی و چهارمین همایش بانکداری اسلامی تازهترین آمارها از رشد اقتصادی را منتشر کرد. بر این اساس رشد اقتصادی در بهار سال جاری به ۴.۲ درصد رسیده که نسبت به بهار سال گذشته و نسبت به زمستان سال گذشته کاهش یافته است.
تولید ناخالص داخلی یکی از مهمترین معیارهایی است که اندازه یک اقتصاد را نشان میدهد. به تغییرات تولید ناخالص داخلی در یک اقتصاد، رشد اقتصادی گفته میشود. پس میتوان نتیجه گرفت رشد اقتصادی مثبت به معنای افزایش سطح تولید در یک اقتصاد و افزایش این رشد به معنای افزایش شتاب تولید در اقتصاد است.
افزایش رشد اقتصادی و به تبع آن افزایش شتاب تولید در اقتصاد به معنای فعالسازی ظرفیتهای اقتصاد است. لذا رشد اقتصادی را میتوان معیار خوبی از فعالیت کلی بخشهای مختلف اقتصاد در نظر گرفت.
همانطور که گفته شد رئیس کل بانک مرکزی در همایش بانکداری اسلامی نرخ رشد در بهار سال ۱۴۰۳ را معادل ۴.۲ درصد اعلام کرده و عنوان کرد: «پیش بینی ما این است که در پایان سال به رشد ۳.۷ درصدی برسیم.» این در حالی است که در برنامه هفتم توسعه رشد اقتصادی در نظر گرفته شده برای کشور ۸ درصد بوده است. این پیشبینی نشان میدهد کشور تا پایان سال جاری به نرخ تعیین شده توسط برنامه هفتم نزدیک هم نخواهد شد.
روند کاهشی رشد اقتصادی در بهار ۱۴۰۳
بررسی رشد اقتصادی در بهار سال جاری نشان میدهد این نرخ رشد نسبت به زمستان و بهار سال گذشته کاهشی بوده است.
روند رشد اقتصادی در سال ۱۴۰۲ حاکی از آن است که رشد اقتصادی در بهار سال گذشته معادل ۵.۷ درصد بوده و در انتهای سال ۱۴۰۲ به سطح ۴.۵ درصد رسیده است. اما آمار رشد اقتصادی در بهار سال جاری گویای کاهش ۱.۵ واحد درصد رشد اقتصادی نسبت به بهار سال گذشته و کاهش ۰.۳ واحد درصدی رشد اقتصادی نسبت به زمستان سال گذشته است.
به عبارتی با وجود اینکه تولید ناخالص داخلی در بهار سال جاری نسبت به بهار سال گذشته افزایش یافته اما از شتاب تولید در کشور کاسته شده است.