به گزارش اکوایران؛ در بازه زمانی مورد بررسی حجم تجارت خارجی کشور (کالاهای غیرنفتی) در چهار ماه نخست سال جاری به ۳۷ میلیارد و ۴۱۲ میلیون دلار رسید، که نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ ارزش و وزن رشد داشته است. دادههای اعلام شده از سوی گمرک در چهار ماهه نخست سال جاری […]
به گزارش اکوایران؛ در بازه زمانی مورد بررسی حجم تجارت خارجی کشور (کالاهای غیرنفتی) در چهار ماه نخست سال جاری به ۳۷ میلیارد و ۴۱۲ میلیون دلار رسید، که نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ ارزش و وزن رشد داشته است.
دادههای اعلام شده از سوی گمرک در چهار ماهه نخست سال جاری میزان صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور (به استثنای نفت خام، نفت کوره و نفت سفید و همچنین بدون صادرات از محل تجارت چمدانی)، بالغ بر ۴۷ میلیون و ۹۷۸ هزار تن به ارزش ۱۷ میلیارد و ۴۳۶ میلیون دلار بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، افزایشی ۴.۰۵ درصدی در وزن و ۸.۱۵ درصدی در ارزش دلاری داشته است.
سهم کشورها از صادرات
ارزیابیها نشان میدهد صادرات به «چین» در حدود ۴ میلیارد و ۷۷۸ میلیون دلار بوده که آمار منتشر شده نشان می دهد این کشور همچنان جایگاه خود را میان کشورهای اصلی صادرکننده ایران حفظ کرده است.براساس دادههای گمرک «عراق» دومین مقصد واردات کشور در مدت زمان مورد بررسی محسوب میشود. مجموع صادرات به این کشور ۳ میلیارد و ۶۲۱ میلیون دلار برآورد شده است.
سومین مقصد صادراتی در مدت زمان مورد بررسی «امارات متحد عربی» بوده است که ارزش کالای صادراتی به این کشور در این مدت در حدود ۲ میلیارد و ۳۶۵ میلیون دلار بوده است. این کشور در میان کشورهای واردکننده به ایران در جایگاه نخست قرار دارد و بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است. امارات یکی از پایگاههای ترانزیت کالا محسوب میشود، شاهراهی که میتواند ایران را به سایر کشورها متصل کند.
سهم «ترکیه» به عنوان مقصد بعدی صادراتی کشور چه میزان بوده است؟ ارزیابیهای صورت گرفته نشان دهنده آن است که ارزش صادرات کشور به ترکیه اختصاص داشته و در بازه زمانی مورد بررسی در مجموع یک میلیارد و ۶۷۹ دلار کالا به این کشور صادر شده است. براساس دادههای اعلام شده در جایگاه پنجم هم افغانستان قرار دارد، صادرات ایران به این کشور در این مدت برابر با ۷۰۱ میلیون دلار بوده است.
اما در جایگاه ششم مقاصد صادراتی ایران «پاکستان» قرار دارد که سهم صادرات ایران به این کشور برابر با یک ۶۸۴ میلیون دلار بوده است. «هند» هم با صادرات ۵۹۰ میلیون دلاری جایگاه ششم را در میان کشورهای صادرکننده به خود اختصاص داده و در جایگاه هفتم هم «عمان» قرار دارد که در این مدت ۵۱۲ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده است.
مقاصد بعدی صادراتی ایران هم «روسیه» و «اندونزی» هستند که با توجه به دادههای اعلام شده از سوی گمرک ارزش صادرات ایران به روسیه ۳۳۸میلیون دلار بوده و رقم صادراتی اندونزی هم به ۲۳۶ میلیون دلار رسید.