کاهش ۳۰ درصدی تولید دام سبک در سه سال - افق اقتصادی

کاهش 30 درصدی تولید دام سبک در سه سال - افق اقتصادی
شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 289632 |
تاریخ انتشار : ۰۷ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۳ |
66 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران؛ چندی پیش تولیدکنندگان چرم اعلام کردند به دلیل محدودیت دامی کشور تولیدات آنها هم کاهش یافته است. کاهش تولیدات دامی را فعالان صنعت دام کشور هم تایید می‌کنند. این موضوع را آمارهای رسمی هم به خوبی نشان می‌دهد. در ضمن این کاهش تقریبا یک دهه عمر دارد. در سال بهار ۱۳۹۳ میزان […]

کاهش ۳۰ درصدی تولید دام سبک در سه سال

به گزارش اکوایران؛ چندی پیش تولیدکنندگان چرم اعلام کردند به دلیل محدودیت دامی کشور تولیدات آنها هم کاهش یافته است. کاهش تولیدات دامی را فعالان صنعت دام کشور هم تایید می‌کنند. این موضوع را آمارهای رسمی هم به خوبی نشان می‌دهد. در ضمن این کاهش تقریبا یک دهه عمر دارد. در سال بهار ۱۳۹۳ میزان تولید دام سبک کشور بالغ بر ۶ میلیون و ۹۳۴ هزار راس دام بود. امسال این تعداد به ۶ میلیون و ۴۴ هزار راس دام رسیده است یعنی ۱۴.۷ درصد کاهش یافته است. البته تفاوت فاحشی بین آمارهای رسمی و غیررسمی وجود داد.

طبق آمار غیر رسمی در سه سال اخیر  افت تولید دام سبک  ۳۰ درصد است؛ اما آمارهای مرکز آمار ایران بیش از این عدد است. این موضوع به خوبی سیاست های غلط وزارت جهادکشاورزی در مدیریت تولید دام سبک را به خوبی نشان میدهد. این موضوع را افشین صدر دادرس، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور تایید می‌کند. 

او می‌گوید: به دلیل سیاست غلط واردات بی رویه دام و گوشت قرمز در دولت شاهد کاهش جمعیت دام سبک کشور شده است. دادرس می‌افزاید: ما شاهد هستیم که سال به سال تعداد دام زنده درحال کاهش و این کاهش، به تدریج  منجر به کاهش گله مولد در بخش دام سبک و دام سنگین خواهد شد که برای کشور اصلا خوب نیست.  

به تعبیر بهتر  بحران بزرگی در تامین گوشت گوسفندی  در کشور ایجاد خواهد کرد. 

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور می‌گوید: به دلیل سیاستهای غلط کشور امسال که آب و هوا مناسب بود ما کماکان شاهد کاهش تولید دام هستیم. به دنبال آن شاهد کاهش گوشت و پوست آن. 

او می‌گوید: از زمانی که بازارگاه در سال ۱۳۹۸ شروع به کار کرد و سیاستگذار حوزه سهمیه اندکی به دام دامداران دام سبک اختصاص داد. روند کاهشی تولید دام سرعت گرفت . اما این روند از سالی که ارز  ۴۲۰۰ هزار تومانی برداشته شد؛ بیشتر شد. در این مقطع قیمت نهاده ۶ بابرابر رشد کرد. قیمت تمام  شده دام زنده بالا رفت و دولت گوشت قرمز را از شمول قیمت گذاری برداشت و بر آن کنترلی نکرد. قیمت ها به شدت رشد کرد و دیگر توانی در مردم نبود که گوشت ۷۰۰ هزار – ۸۰۰ هزار تومانی بخرند. در نتیجه تقاضا کاهش یافت و به دنبال کاهش تقاضا رشد تولید دام سبک کم شد. 

دادرس می افزاید:  در این مقطع دولت دستور واردات را میدهد که همین موضوع بر کاهش تولید دام اثر میگذارد. 

او در ادامه خواهان کاهش فشار به تولید کنند گان از طریق واردات شد. دادرس می گوید: طبق بررسی که از عرصه انجام دادیم و گزارشهایی که از تولید کنندگان گرفتیم میزان ۳۰ درصد تولیدات دام سبک کاهش یافته است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید