خطای محاسباتی ۵ هزار تن حبوبات را فاسد کرد؟ - افق اقتصادی

خطای محاسباتی 5 هزار تن حبوبات را فاسد کرد؟ - افق اقتصادی
شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 284420 |
تاریخ انتشار : ۲۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۳ |
81 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران؛ براساس قانون، محصولاتی که آسیب‌پذیرند نباید در بنادر و گمرکات کشور رسوب کنند. با توجه به ماهیت فاسدشدنی حبوبات، ترخیص کامل این محصولات باید به صورتی ۱۰۰ درصدی به هنگام ورود به گمرک صورت گیرد، اما به گفته رییس انجمن حبوبات کشور، حدود ۱۰ درصد از محموله‌های وارداتی از دی ماه سال […]

خطای محاسباتی ۵ هزار تن حبوبات را فاسد کرد؟

به گزارش اکوایران؛ براساس قانون، محصولاتی که آسیب‌پذیرند نباید در بنادر و گمرکات کشور رسوب کنند. با توجه به ماهیت فاسدشدنی حبوبات، ترخیص کامل این محصولات باید به صورتی ۱۰۰ درصدی به هنگام ورود به گمرک صورت گیرد، اما به گفته رییس انجمن حبوبات کشور، حدود ۱۰ درصد از محموله‌های وارداتی از دی ماه سال گذشته در گمرکات بلاتکلیف مانده و بخش قابل توجهی از آن‌ها فاسد شده‌اند.

افزایش قیمت حبوبات در بازار کشور یکی دیگر از مشکلاتی است که بازار حبوبات را تحت تاثیر قرار داده است،‌ به گفته داود لپه‌چی تغییر تخصیص ارز از ترجیحی به نیمایی افزایش ۳۰ درصدی قیمت حبوبات در بازار را به همراه داشته است.  

بررسی میزان مصرف حبوبات در کشور نشان می‌دهد حدود ۳۰درصد حبوبات مصرفی در وارداتی است که عمده آن شامل نخود سیاه (باب لپه) و عدس است و از کشورهای «کانادا»، «روسیه»، «اتیوپی» و «هند» به کشورمان وارد می شود. از سوی دیگر سرانه مصرف حبوبات کشور حدود ۱۰ کیلوگرم است که سه کیلوگرم کمتر از متوسط مصرف جهانی این محصول است.

با توجه به اینکه در قانون ذکر شده ترخیص کالای فسادپذیر باید بدون تاخیر صورت گیرد، این سوال به وجود می‌آید که چرا ۵ هزار تن حبوبات در گمرکات کشور به مرحله فساد رسیده‌اند؟ در این خصوص رییس انجمن حبوبات کشور به این نکته اشاره می‌کند که حبوبات وارداتی جزو ۲۵ محصول فسادپذیر در نظر گرفته نشده‌اند و به همین دلیل در حال‌حاضر حدود ۵ هزارتن حبوبات وارداتی به ارزش حدود ۸ میلیون دلار در گمرکات کشور رسوب کرده و اجازه ترخیص به آنها داده نشده است و در معرض فساد قرار گرفته‌اند.

رئیس انجمن حبوبات ایران در نشست خبری درباره اینکه بخشی از این محموله فاسد شده است یا خیر گفت: با توجه به اینکه هنوز ترخیص نشده است نمی‌توان اظهار نظر دقیقی کرد، اما پیش بینی می‌شود حدود هزار تن از این حبوبات فاسد شده باشد.

وی درباره اینکه برنامه ای برای افزایش بهره وری در تولید حبوبات در کشور و جبران کمبود تولید این محصول در داخل کشور گفت: تقریبا از تمام سطح زیر کشت موجود برای کشت حبوبات در کشور استفاده شده است اما با در نظر گرفتن کشت حبوبات به صورت دیم (به غیر از لوبیا) تولید این محصول بهره‌وری کمتری دارد.

لپه‌چی گفت: دولت باید از کشاورز حمایت قیمتی کند و مکانیزاسیون کشاورزی و تامین نهاده در این بخش را بالاتر ببرد‌، هنوز ماشین آلات ویژه برداشت در این حوزه کم است.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید