رشد هزینه ثروتمندان از تورم کل جلو زد - افق اقتصادی

رشد هزینه ثروتمندان از تورم کل جلو زد - افق اقتصادی
یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-24
کد خبر: 282229 |
تاریخ انتشار : ۱۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۴ |
77 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، بررسی قیمت کالاها و خدمات در بازه بلندمدت اقتصاد نشان می‌دهد از فروردین سال ۹۵ تا تیر سال ۱۴۰۳، قیمت یک سبد مصرفی از کالاها و خدمات ۹.۳۵ برابر شده است. این در حالی است که افزایش قیمت این کالاها و خدمات بسته به خوراکی یا غیر خوراکی بودن تغییرات متفاوتی داشته […]

رشد هزینه ثروتمندان از تورم کل جلو زد

به گزارش اکوایران، بررسی قیمت کالاها و خدمات در بازه بلندمدت اقتصاد نشان می‌دهد از فروردین سال ۹۵ تا تیر سال ۱۴۰۳، قیمت یک سبد مصرفی از کالاها و خدمات ۹.۳۵ برابر شده است. این در حالی است که افزایش قیمت این کالاها و خدمات بسته به خوراکی یا غیر خوراکی بودن تغییرات متفاوتی داشته است.

همچنین این افزایش قیمت در سبد مصرفی دهک‌های مختلف هزینه‌ای نیز متفاوت بوده است. برای مثال در این بازه زمانی قیمت سبد مصرفی خانوارهای دهک دهم ۱۰ برابر شده است که از افزایش قیمت شاخص کل کشور بیشتر بوده است. به عبارتی سبد مصرفی دهک‌ دهمی‌ها افزایش قیمت بیشتری را نسبت به سبد مصرفی کل کشور تجربه کرده است.

افزایش بیش از ۱۴ برابری قیمت کالاهای غیرخوراکی در ۸ سال اخیر

بررسی‌های آماری از افزایش قیمت سبد مصرفی کالاها در کل کشور نشان می‌دهد قیمت یک سبد مشخص از کالاهای مصرفی در تیر ماه امسال نسبت به فروردین ۹۵ ، بیش از ۹.۳۵ برابر شده است. اما این تغییرات قیمت در کالاهای خوراکی و غیرخوراکی متفاوت بوده است. بر این اساس افزایش قیمت سبد کالاهای خوراکی در هشت سال اخیر ۱۴.۲۴ برابر و قیمت سبد کالاهای غیرخوراکی ۷.۷۳ برابر شده است. به عبارتی اگر قیمت یک سبد مشخص از کالاهای خوراکی و غیرخوراکی در فروردین سال ۹۵ قیمت مشابه و معادل ۱۰۰ تومان داشته است. قیمت همان سبد خوراکی در تیرماه امسال ۱۴۲۴ تومان و قیمت همان سبد غیرخوراکی ۷۷۳ تومان شده است.

افزایش ۱۰ برابری قیمت سبد مصرفی ثروتمندان

همانطور که عنوان شد قیمت کالاها و خدمات مصرفی در تیر ماه امسال نسبت به فروردین ۹۵ افزایش بیش از ۹ برابری داشته است اما این افزایش قیمت در سبد مصرفی کل در دهک های مختلف تجربه متفاوتی را رقم زده است.

علت این اتفاق نیز به ضریب اهمیت کالاهای مختلف در سبد مصرفی این خانوارها بازمیگردد. برای مثال خانوارهای دهک دهم که از وضعیت درآمدی مناسب‌تری برخوردار هستند مصرف گوشت قرمز بیشتری نسبت به خانوارهای دهک اول خواهند داشت. به همین دلیل وزن تغییرات قیمت گوشت قرمز در سبد مصرفی خانوارهای دهک دهم تاثیر بیشتری نسبت به دهک اولی‌ها خواهد گذاشت.

بررسی افزایش قیمت سبد مصرفی هر یک از دهک‌های هزینه‌ای کشور نشان می‌دهد بیشترین میزان افزایش قیمت در هشت سال اخیر مربوط به سبد مصرفی خانوارهای دهک دهم بوده است. به عبارتی سبد مصرفی این خانوارها بیشترین افزایش قیمت را تجربه کرده است. آمارهای مرکز آمار نشان می‌دهد سبد مصرفی خانوارهای این دهک از ابتدای سال ۹۵ تا تیر ماه امسال، ۱۰ برابر شده است.

از سوی دیگر دهک اولی‌ها قرار دارند که کمترین میزان افزایش قیمت را در سبد مصرفی خود تجربه کرده‌اند. سبد مصرفی خانوارهای این دهک در تیرماه امسال نسبت به فروردین سال ۹۵ ، در حدود ۹.۲۴ برابر شده است.

به طور کلی نیز بررسی‌ها حاکی از آن است که سبد مصرف هفت دهک هزینه‌ای کشور افزایش قیمت بیشتری را نسبت به افزایش قیمت سبد مصرفی کل تجربه کرده است.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید